профили

Жени Живкова

Жени Живкова

Рождена дата: 07.11.1965
Пол: Жена

Жени Живкова е родена на 7 ноември 1965 г. в София. Тя е дъщеря на Людмила Живкова – легендарен културен министър на България от 1971 до 1981 г. и на инж. Любомир Стойчев. Родителите й се развеждат малко по-късно. След смъртта на майка й Жени е осиновена от дядо си Тодор Живков, председател на Държавния съвет на НРБългария и генерален секретар на ЦК на БКП, който управлява страната в продължение на 33 години. На 10 ноември 1989 г. той е свален от власт. През първите години на промените семейството му е многократно разследвано, тече дело за отнемане на къщата в Бояна на Жени Живкова заради една запетая в договора за закупуването й. Тя притежава и кокетен апартамент в т.нар. “каза бланка” на ул. Сан Стефано в центъра на София, чийто наемател известно време е японската мултимилионерка Масако Оя. От средата на 90-те години Жени се захваща с моден бизнес. Постепенно ревютата на нейната модна къща Жени Стил стават своеобразно откриване на софийските светски сезони. На тях присъстват първата дама Зорка Първанова, царската съпруга Маргарита, половинката на Бойко Борисов – банкерката Цветелина Бориславова.
Жени е майка на две деца – Людмила и Андреа, от брака й с бизнесмена Андрей Стефанов, сключен в деня след 10 ноември 1989 г. Тяхна кума е най-богатата българка Лора Видинлиева, която и до днес поддържа прекрасни отношения с Живкови. Те й ходят на гости в нейните къщи в Стреза, Италия и в Кейптаун, ЮАР.
През 2001 и 2005 г. Евгения Живкова е избрана за депутат от БСП и членува в комисиите, които се занимават с образованието и децата. Народната представителка се опитва да възроди делото на майка си, като организира чествания на Асамблея Знаме на мира, която догодина навършва три десетилетия.

отпечатай новината

Новини

Жени Живкова в чест на Фреди Меркюри

Модна къща Жени Стил с дизайнер Евгения Живкова представи...

Жени Живкова представя нова колекция

Модна къща Жени стил с дизайнер...

Готик и поп арт в колекцията на Жени Живкова

Евгения Живкова представи новата си колекция есен/зима...

Жени Живкова сияе с младо гадже

Топ дизайнерката Евгения Живкова е залюбила млад мъж....

Жени Живкова не изневери на червеното

Жени Живкова за пореден път лансира червеното като водещ...

Жени Живкова открива Модната фиеста в Албена

Четиринадесетата Модна фиеста започва тази следващата...

Сицилия, Русия и Япония в колекцията на Жени Живкова

Сицилиански дантелени рокли в бяло и черно, руски мотиви...

16
Ваня Топалова 18.11.2014 22:49ч.

професор ТОДОР БАЛКАНСКИ ПРОУЧИ РОДА НА ТОДОР ЖИВКОВ, ОКАЗА СЕ, ЧЕ РОДА СЕ КАЗВА ЯШАРОВИ -0 ТОЕСТ ЖИВКОВИ И СА ПОКРЪСТЕНИ ЦИГАНИ ОТ РУСКИ ОФИЦЕР ПО ВРЕМЕ НА ОСВОБОДИТЕЛНАТА ВОЙНА - ТОДОР ЖИВКОВ Е ЧИСТОКРЪВЕН ЦИГАНИН, ТАКА ЧЕ ТАЗИ ГРОЗНА И НАГЛА ПРОСТАЧКА ЖЕНИ ЖИВКОВА ДА НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА АРИСТОКРАТКА И ГОЛЯМА МОДИСТКА ТЯ Е НЕКАДЪРНА ПЛАГИАТКА, КОЯТО КРАДЕ ЧУЖДИ ИДЕИ

15
Балкан 27.12.2012 23:18ч.

Браво Жени ,че не си паднала духом.Бих се радвала ако с твоите знания и воля исчистиш неативните виждания за онези години в които България беше държава със силно развита икономика,здравеопазване,просвета и имаше сигурност в държавата

14
анонимен 07.04.2012 17:57ч.

Ти си най-готината:-[

13
друзья 28.09.2011 13:38ч.

Дорогая Женя. Я могу предположить, что в Вашей жизни происходит много чего интересного, но Ви помните и даже носите в своей душе на протижении долгово времени такие вещи, о которих ми *простие* люди забиваем моментально. Зачем носить в себе злость и помнить о ней, не проще ли просто забить ее.... Хочу пожелать Вам всего хорошего и бить добрее к людям.

12
ОГНЯН ТОДОРОВ 12.07.2011 21:24ч.

ЖЕНИ ЖИВКОВА, ГРОЗНА, ПРОСТА, НАГЛА МРЪСНА КОМУНИСТИЧЕСКА ТВАР!