профили

Джина Стоева

Джина Стоева

Рождена дата: 06.09.1976
Пол: Жена

Джина - Десислава Велчева Стоева е родена в град Русе. Още от малка в детската градина загатва за таланта и любимите си наклонности: музиката, пеенето и танците. Възпитана строго от своите родители, Джина тръгва по пътя на самостоятелния живот още от малка. Вместо да се запише в някоя гимназия, тя избира трудното и предизвикателното ... спорта! Записва се в Спортното училище в Русе - паралелка "Лека атлетика", дисциплина „Висок скок” (модерен по онова време - Стефка Костадинова е №1 тогава). Участвайки в няколко републикански първенства, Джина разбира, че това не е нейното поприще. След като завършва спортното училище в родния си град Русе, тя кандидатства в Русенския университет и е приета със специалност "Административен мениджмънт". Междувременно амбициозната русенка не пропуска място и възможност, където да докаже себе си ... същата година (1994) решава да премери сили на Мис университет . Година по - късно тя прави и първите си стъпки в музиката, като започва да пее в русенски заведения с оркестър "Лотос". И така след стандартните години на купони и образование идва времето, както при всеки човек, да поеме своя път в живота. Джина отдавна е подготвена за него – има добро възпитание, закалката да се бори за успех във всяка една област, придобита от спортното училище, има си и ценз! Изненадващо за родителите ѝ и повечето ѝ приятели тя поема заредена с амбиция по един доста предизвикателен, труден и "трънлив" път ... пътят на много модерните тогава попфолк изпълнители. Явява се на прослушване през месец април 2000-та година в АРА Аудио Видео, одобрена е и се премества да търси реализация и щастието си в София. Първото предизвикателство за нея в София е ресторант "Кошарите", където пее близо година. Съвместно вървят и изявите й като изпълнител на АРА. Силно начало и последващ албум ("Любов моя"), който обаче не можа да развие потенциала си. Джина разбира, че трудностите тепърва предстоят, но не се отчайва и продължава да се бори. Първата медийна клюка, с която хората я свързват, е призванието "Бюст №1 в попфолка" (с такава статия, публикувана във вестник „Труд”, стартира нейната кариера в АРА Аудио Видео). Следват моменти на търсене на оптималния вариант за развитие в кариерата си. И Джина избира да ... бъде себе си. Извоюва си имидж на много добър изпълнител, със собствен вокален и сценичен стил, отличаващ се със своя плътен, страстен и дрезгав глас. Една от малкото изпълнителки, които не са изкуствено разкрасявани. 
Неслучайно наред с Нели Николова (Нелина), Джина е най-търсената и уважавана изпълнителка в родния си град Русе!
Същевременно в личен план Джина намира време и начин да поддържа и спортното у себе си! Години наред тя често може да бъде забелязана да спортува в Южния парк в ЖК "Борово", поддържайки перфектното си тяло. Друга причина Джина да изглежда така добре, въпреки динамичния и изпълнен със стрес живот на фолк изпълнителите, са грижите, които полага за нея в собствената си фитнес зала Димитър Ходжев (известен повече като Митьо Крика).
През 2007 година Джина показа, че е роден победител и с участието си в трудното риалити Сървайвър.

отпечатай новината

Новини

Джина Стоева предлага брак на Ди Каприо

„Първо – умна, второ – дива, три...

Джина Стоева ще си има момиченце

„Имаше известен период, когато пишеха, че съм...

И Джина Стоева е бременна

Джина Стоева е поредната дама от фолк гилдията, която...

Гонзо в секс афера с Джина Стоева

Георги Иванов - Гонзо много е свалил летвата за...

Джина Стоева се пусна чисто гола в нета

Джина Стоева без свян се пусна чисто гола в социалната...

Джина Стоева с овце на море

В истински ад се превърнала почивката на Джина Стоева в...

Джина Стоева замяза на д-р Емилова

Джина Стоева напоследък не прилича на фолк певица. Дори...

10
Крас 31.07.2013 13:51ч.

Винаги ще има злобни хейтъри, които поне да се бяха научили на граматика

09
Джина-фен 12.01.2013 21:12ч.

На батко сладурчето,ще ти папкам "врабчето" Десиии

08
az 08.11.2010 04:28ч.

ujas

07
vaaniiq 21.09.2009 17:06ч.

PRELI4A MI NA TRAVESTIT

06
- 02.01.2009 15:17ч.

Джина е готина, в Сървайвър доказа, че не е като повечето фолк певици и се представи повече от достойно...И има глас и уникален стил