Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Преслава е най-популярната българска певица в Черна гора

отпечатай новината

01.02.2009 09:00 | Видян 24230 пъти | Гласували 12

Преслава е най-популярната българска певица в Черна гора

На 28 януари в красивия курортен град Улцин, Черна гора, се проведе тъжествената церемония по връчването на наградите “Montefolk 2009?. Преслава, бе специален гост на престижните награди, организирани от продуцентската къща “Montenegro Records”. Преслава бе удостоена с наградата “Най-популярна изпълнителка от България”.

“Певицата на 2007" получи най-много гласове от професионалното жури, от SMS-и и в интернет от своите почитатели в Черна гора. В категорията за най-популярен поп-фолк изпълнител от България бяха номинирани също Азис, Бони, Софи Маринова и Десислава. След края на гласуването се оказа, че почитателите на Преслава в Черна гора са многобройни, защото тя победи убедително своите колеги от България с над 90 % от гласовете. Най-харесваните песни на българската певица в Черна гора са “Последен адрес”, “Дяволско желание” и “Новата ти”.

Над 3000 души присъстваха на официалната церемония по връчването на наградите “Montefolk 2009? в дискотека “Примавера” в адриатическия град Улцин. Наградата на Преслава бе връчена от известния композитор и текстописец Дражан Дамянович от Подгорица. На телевизия “Планета” и музикална компания “Пайнер” също бяха присъдени почетни плакети. Композиторът Ники Луканов също бе отличен с Награда за ползотворно сътрудничество.

Любимецът на черногорската публика Сречко Савович получи награда за Певец на годината на Черна Гора, а Дарко Филипович - за Най-бързо развиващ се млад изпълнител в Сърбия. Музикалното семейство Марта Савич и Миле Китич получиха приза “Фолк - икони”. Обичаната певица Вики Милкович бе провъзгласена за Певица на десетилетието, а Ацо Пейович - за Певец на десетилетието. Адо Гегай от Босна и Херцеговина получи приз за цялостно творчество.

Преслава изпълни за всички гости на наградите “Montefolk 2009? своя тотален хит “Последен адрес”. Изпълнението на звездата на телевизия “Планета” бе прието с бурни аплодисменти. Певицата излезе съвсем спонтанно за втори път на сцената на престижния форум, за да изпее в дует с Марта Савич своята любима песен “Равно до Косова”, превърнала се в първи хит на българската певица със заглавието “Нямаш сърце”.
Наградите “Mоntefolk 2009? бяха отразени директно по частната телевизия на Драгана Миркович, DM Sat TV, която се излъчва в Черна гора. Голямата сръбска звезда не можа да получи своята награда лично, по здравословни причини. Интересът на медиите, отразяващи събитието, към Преслава бе наистина голям. Българската певица успя да даде няколко ексклузивни интервюта.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !