Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Кристина Апългейт отстрани яйчниците си

отпечатай новината

13.10.2017 13:45 | Видян 1444 пъти

Кристина Апългейт отстрани яйчниците си

Актрисата Кристина Апългейт се е подложила на операция за отстраняване на яйчниците и фалопиевите тръби.

45-годишната звезда от сериала “Женени с деца” е предприела драстичната мярка, защото нейна братовчедка е починала от рак на яйчниците. Блондинката разкри в интервю, че е преминала тежката операция преди две седмици.

През 2008 г. Кристина се подложи на двустранна мастектомия, след като беше диагностицирана с рак на гърдата. Апългейт и до днес се страхува ракът да не се завърне. И макар лекарите да са категорични, че не е необходимо вече да си прави мамограми, тя посещава онколога на всеки шест месеца и казва, че ще продължи да го прави до края на живота си. “Въпреки всички взети мерки, рискът остава”, казва тя.

Актрисата много внимава и как се храни. Тя споделя, че спазва вегетарианска диета, тъй като смята, че храната играе съществена роля за това дали ракът ще се прояви и разпространи. По този начин храни и 6-годишната си дъщеря Сейди, тъй като има голяма вероятност то да е наследило мутация в гена BRCA, излагаща я на над 50-процентен риск от рак на гърдата или яйчниците. “Опитвам се да я пазя от стрес и да й осигурявам най-чиста храна, знаейки, че когато навърши 20 години, ще трябва да започне да се изследва. Къса ми се сърцето при мисълта, че може да й се наложи да води подобна на моята битка”, споделя загрижената майка.

Източник: missbloom.bg
Снимки: Profimedia

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !