Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Софи Маринова дължи 400 бона, Гринго в ареста заради нея

отпечатай новината

27.09.2017 12:41 | Видян 2063 пъти

Софи Маринова дължи 400 бона, Гринго в ареста заради нея

Преди седмица гаджето на Софи Маринова – Тодор Давидов-Гринго, бе арестуван при акция в Айтос, а преди два дни Районният съд в града го остави в ареста. Причината – изнудвал бизнесмен от Айтос.

Една от версиите е, че Гринго се е замесил в криминалната история, за да спаси от фалит фолкпевицата, твърди „България днес“.

Софка натрупала борчове за над 400 бона, показват документи в Търговския регистър. Макар и почти ежедневно да има участия, а хонорарите ѝ да са сериозни, тя вече няколко години така и не може да си върне заемите.

Кредиторите са предприели стъпки за събиране на дължимата сума принудително, съдия-изпълнител е запорирал две фирми на певицата.

От съобщенията става ясно, че към чалгаджийката има поне две претенции. Едната е от банка, на която певицата дължи 302 907 лева кредит, главница, лихви и глоби за забавяне и допълнителни 46 бона такси по дело и разноски към съдия-изпълнителя. Отделно от това Софи не е върнала навреме и други 30 бона на фирма за бързи кредити. Заедно с адвокатските хонорари, съдебни такси и наказателни лихви към сумата се натрупват и други почти 30 хиляди лева, показват запорните съобщения, цитирани от изданието.

Според юристи съвсем скоро предстои запор и на апартамента в София и къщата в Етрополе, притежавана от певицата. Според запознати процедурата по продажбата на жилището с площ 187 квадрата е възможно да започне до седмици.

Според вестника, Гринго започнал трескаво да търси пари, за да се разплати с кредиторите. В опит да се измъкнат от кризата Софка и Гринго решават да организират концерт в „Арена Армеец“. Надеждите им са, че приходите от билети и спонсори ще стигнат да се върнат заемите. Повод е 20-годишнината на сцената на Софка. Концертът обаче е чак през декември, а гаранция, че пари ще се изкарат няма.

Така се стигнало до положението Гринго и неговият приятел Стефан Сливков да изнудят айтоския бизнесмен Асен Атанасов. Според прокуратурата, Давидов е рекетирал бизнесмена за 50 000 лева, но след сигнал в полицията двамата бяха арестувани в Айтос.

Източник: tialoto.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !