Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Investor Media Group с най-мащабната медийна инвестиция в БГ образованието

отпечатай новината

11.09.2017 15:11 | Видян 1702 пъти

Investor Media Group с най-мащабната медийна инвестиция в БГ образованието

Investor Media Group (Инвестор.БГ АД 4IN /BGTR30/) финализира сделката по придобиване на 90% от капитала на „Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ). Това е най-мащабната инвестиция на медия у нас в образователна институция, в която се изграждат качествени кадри за бизнеса. Стратегическата цел на медийната група е да продължи успешната линия на развитие на ВУЗФ като най-модерната и практически ориентирана образователна институция в областта на финансите, икономиката и предприемачеството.

Заедно с основателя доц. д-р Григорий Вазов Investor Media Group ще инвестира в надграждане на академичната програма и възможностите за участие на бизнеса във ВУЗФ, така че студентите да натрупат практически опит още преди да завършат университета.

За президент на институцията беше избран Апостол Апостолов. Той има доказани успехи в сферата на финансите и мениджмънта, както и повече от 10 години опит като преподавател във ВУЗФ в дисциплината „Капиталови пазари“.

В развитието на капиталовите пазари Апостолов специализира в периода от 1995 до 2009 г.

Между 2003 и 2009 г. е председател на Комисията за финансов надзор, а от 2011 г. досега е председател на НС на Тексим банк. От 2012 г. е председател на Съвета на директорите на „Централен депозитар“ и член на НС съвет на “ЧЕЗ Разпределение“. Завършил е „Банки и банково дело“ в УНСС, а преди това Техническия университет в Пловдив.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !