Времето решава кой срещаш в живота си

Времето решава кой срещаш в живота си, сърцето ти решава...

Смях: Не се живее вече в София, вчера...

Не се живее вече в София. Вчера спуках гумите на един...

Титани се надиграват в Нощ на ансамблите

отпечатай новината

30.08.2017 10:35 | Видян 1564 пъти

Титани се надиграват в Нощ на ансамблите

Трите най-големи български фолклорни състава, емблеми в музикалното и танцовото ни изкуство - ансамбъл , ще стъпят на една сцена, за да премерят сили в „Нощ на ансамблите 2017“. За трети пореден път трите формации ще се слеят в общ спектакъл, за да покажат красотата на българския фолклор. Това ще се случи на 13 ноември в НДК и на 15 ноември в Двореца на културата и спорта във Варна.

Събитието е единствено по рода си и събира най-добрите танцьори, певци и инструменталисти заедно в ритъма на истинска българска народна музика. В спектаклите ще се включат над 150 души - танцьори, певци и музиканти, които ще се надиграват в зашеметяващо шоу. Участниците ще сменят различни костюми от всички фолклорни области на България и ще излизат на сцената в няколко поредни надигравания, за да се съберат накрая за съвместно изпълнение.

Националният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” е създаден през 1951 г. от знаменития български композитор Филип Кутев, чието име носи. Мисията му е да съхрани, възроди и преведе във времето огромното многообразие на традиционния български фолклор, представяйки го чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи. С музиката на Филип Кутев и танците на Маргарита Дикова се създава цяла школа. Ансамбълът е изнесъл над 7000 концерта по света. Фолклорен ансамбъл „Тракия“ е създаден през 1974 г. от именития проф. Кирил Дженев и е гастролирал в над 50 страни. Изпълнители в него са настоящи студенти или вече завършили специалисти от Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Ансамбъл „Пирин” е основан през 1954 г. и е изнесъл хиляди концерти пред повече от 6 милиона зрители в близо 60 държави. В биографията си има над 400 заглавия - песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки.

Билетите за спектакъла „Нощ на ансамблите“ вече са в продажба на цени от 15 до 40 лева.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !