Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Проф. Кенаров: Соня Колтуклиева помогна на десетки хиляди болни българи

отпечатай новината

12.07.2017 16:03 | Видян 3494 пъти

Проф. Кенаров: Соня Колтуклиева помогна на десетки хиляди болни българи

За първи път 19 минути разкрива една изключителна история за отчаяние и възкресени надежди. През 2012 г. Мария, майката на топ-журналистката Соня Колтуклиева, се разболява тежко и започва да гасне като свещ. След дълги мъчителни дни и обикаляне от болница в болница, става ясно, че енергичната и лъчезарна жена е покосена от много рядка автоимунна болест - миастения гравис. Приятели съветват Соня да се откаже от безполезната битка с Природата и да се примири с неизбежния край. Борбената дъщеря, обаче, фокусира цялото си внимание върху търсенето на  подходящи лекари и лекарства за майка си.

В един щастлив момент открива, че най-подготвеният специалист в България по миастения е проф.Пламен Кенаров, когото познава като народен представител от НДСВ. Той директно й пояснява, че единственият шанс за спасяването на майка й се казва проф.Валерий Войнов, изобретател на свръх-модерен апарат за плазмафереза. Проф.Кенаров й признава, че се е опитвал безуспешно да убеди държавните институции колко е важно да поканят проф.Войнов и да предоставят великолепната възможност на българските лекари да се запознаят с откритието на изключителния руски учен.

Соня започва упорито да си кореспондира с неистово ангажирания лекар-откривател, докато той не открива пролука в бзумно натоварвния си график.Тя поема всички разходи по пътуването и престоя на проф.Войнов в България, посреща го в дома си в София и му осигурява комфорт и спокойствие.

След 4 процедури, майка й Мария се вдига на крака и се прибира поживо-поздраво в Петрич. Организмът й толкова бързо се съвзема, че дори успява да издържи сложна двустранна операция на глезена, извършена от уважавания хирург проф.Йотов, съпруг на вицепрезидентката Илияна Йотова.

Докато е в София, проф. Войнов изнася лекции, среща се с преподаватели и студенти, консултира болни хора, демонстрира възможностите на своя апарат за лечението на много болести...

През 2014 г.,започва обучението на специалисти в Александровска болница, ВМА, Майчин дом,в Пловдив и Варна. Сред най-добре подготвените специалисти по новия метод на лечение е сегашният министър на здравеопазването проф.Николай Петров.

През 2015 г.като главен секретар на Министерството на здравеопазването проф.Кенаров успява да издейства терапевтичната афереза да стане държавно гарантирана дейност, извън задължителното здравно осигуряване.

Така  много пациенти, които не могат да си позволят скъпото лечение, ще продължат да се радват на живота!

По този случай проф.Кенаров казва на Колтуклиева: ти заслужаваш паметник да ти издигнат, благодарение на теб ще бъдат спасени десетки хиляди болни!

Веднъж вече опознал България и българите, руският професор се връща отново у нас.

А неговият миниапарат за еферентна плазмафереза, чрез който се очиства кръвната плазма от натрупаните токсини и шлаки, дава втори шанс на хиляди пациенти: така се удължава човешкият живот, забавя се стареенето на организма, а десетки болести се държат в ремисия, повечето от които са хронични. Проф. Войнов е извършил над 70 000 процедури, които са осигурили на пациентите подобрено здравословно състояние.

Методът се състои в изваждане от организма на минимално количество плазма, което се замества с физиологичен разтвор, за да се запази баланса в тялото. Извлеченото количество е 15% плазма от телесното тегло, което гарантира, че час след процедурата, пациентът може спокойно да си отиде вкъщи. Накратко: от една малка периферна вена се извлича цялата кръв на пациента, за да се преработи през нано-технологична мембрана,получена от третиране на протони. Този метод на "спасителя от Санкт-Петербург" се прилага в Русия, САЩ,Китай,Щвейцария,Германия,Индия и България. Той смята,че у нас са създадени най-добрите условия за прилагане на метода, според изискванията на Американската федерация по афереза.
Изумителни резултати се постигат при лечението на хронични заболявания, при метаболитен синдром и диабет, при хепатит С, както и за нормално протичане на бременността на жени с автоимунни заболявания.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !