Служебни премиери: Фотофакт

Служебни премиери: Фотофакт

Дан Колов оживява и възпитава в...

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на деня, в който...

Лили Иванова страда за класната си

отпечатай новината

10.07.2017 16:18 | Видян 2028 пъти

Лили Иванова страда за класната си

Единственият човек, с когото звездата споделя, е голямата ѝ любов Иван Пеев.

Поп дивата Лили Иванова преживява тежко загубата на любимата си учителка Савка Ненова, пише монитор. Класната си от гимназията в Кубрат звездата уважаваше и обичаше като втора майка и в интервюта често ѝ благодареше, както за доброто възпитание, така и за изграждането на характер на боец.

"Най-важните хора в моя живот са родителите ми, разбира се, вечна им памет, и учителката ми Савка Ненова, която за съжаление почина наскоро. Тя живееше с моите емоции, с моите успехи и сега много ми липсва, защото ми даваше много ценни съвети, от нея много неща съм научила.", сподели за Btv звездата.

Г-жа Ненова живееше в Поморие и при всеки свой концерт в Бургас Лили изпращаше шофьор, който да я ескортира до Летния театър. По време на последния си лайв там през лятото на 2015-та тя дори се сля с публиката, за да ѝ поднесе букет и да я прегърне топло. Сега най-близкият до изповедник човек за Лили е голямата ѝ любов Иван Пеев. С пианиста, аранжор и композитор се женят през 1965 г. и въпреки раздялата на по-късен етап остават близки.

Пеев е единственият мъж, за когото Лили си позволява да говори публично и с изключителен респект го определя като "моята Консерватория". "Той следи изявите ми, концертите ми. Сега като получи новият ми диск ми се обади и каза "Това е най-добрият албум, който си правила досега!", обясни Иванова.

Поредната си колекция от поп шедьоври тя издаде преди месец, като това е първият проект в дискографията ѝ, върху чиято обложка няма изписано нищо. Причината - лицето на диска е портрет, дело на художника Васил Горанов, и е неуважително да се нарушава целостта на произведението с лога и обяснения.

Вторият фактор за избора на звездата е, че иска да постави музиката над всичко. Лили е сред малкото артисти у нас, за които музиката не е състезание , а призвание, като бизнес аспектът е заменен от страстта към изкуството.

"Не ме интересува дали съм трета, пета или десета. Интересува ме само.мнението на моята публика, аплодисментите и нейната оценка. Те са ми най-скъпи. Това е моята корона всъщност, ако можем въобще да говорим за корони. Не обичам тези сравнения", отсича Лили.

През септември тя тръгва на национално турне, чиито старт е на 18-ти от Стара Загора. Берлин, Мадрид и Милано са европейските столици, в които Лили ще даде тон за песен през ноември и декември.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !