Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Васко Василев гощава с лютеница солисти на Ковънт Гардън

отпечатай новината

21.06.2017 11:22 | Видян 1533 пъти

Васко Василев гощава с лютеница солисти на Ковънт Гардън

Месец, след като бе обявен, концертът на Васко Василев в Панчарево е напълно разпродаден, научи „Монитор”. Датата е 25 август, а домакините от ресторант „Лебед” могат да посрещнат късния прилив на фенове само с ограничен брой билети за правостоящи на цена от 50 лв. На сцената под звездите момчето-чудо от „Люлин” ще погъделичка сетивата ни с класически репертоар, детайли от който все още не се разкриват, а гърбът му ще пазят солисти от оркестъра на Кралската опера в Лондон.

„Всички ще са тук за много кратко, но познавайки Васко той ще успее да ги заведе на максимално много места и да ги нахрани с кебапчета и лютеница.”, споделят с усмивка близки до музиканта. Колегите на Василев нямат абсолютно никакви претенции към условия за настаняване или разглеждане на забележителности по време на престоя си у нас – те били на седмото небе от щастие заради факта, че ще свирят на брега на езеро.

Toва засега е единствената изява в България на Василев за тази календарна година, след като миналата направи голямо национално турне и два големи концерта в София – през февруари пред 12 000 души в зала „Арена Армеец“, и на рождения си ден на 14 октомври в НДК. Тогава сетлиста му бе подчинен на фламенкото и испанската музика, а освен Васко на сцената бяха и част от членовете на Chambao

– Тони Кантеро (китари), Тони Ромеро (пиано) и Хуан Ередия (перкусии). Докато създаваше атмосфера на средиземноморски ресторант в най-големите зали в страната Васко бе изненадан от родителите си, които дойдоха специално от Германия. Този път обаче той няма да има време за среща дори с любимия си дядо, на който е кръстен и който живее в Куклен, Пловдивско. Артистът ще отлети обратно за Лондон веднага след последния бис в Панчарево, за да се готви за старта на сезона в „Ковънт гардън”, писа "Монитор".

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !