Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Тодор Славков фалира

отпечатай новината

26.04.2017 16:48 | Видян 2449 пъти

Тодор Славков фалира

Годините пиянски купони и изцепки съсипаха проспериращия в миналото бизнес на Малък Тошко. За да поддържа охолния си живот, Славков е принуден все по-често да разчита на заеми от партньори и банки, обясняват запознати. Част от борчовете така и не се обслужват, заради което плейбоят може да загуби фирмите и дори собственото си жилище.

Най-драматично е положението с луксозната къща на столичната улица "Хан Омуртаг". Приживе там живееше бащата на Малък Тошко Иван Славков-Батето. След неговата смърт имотът бе наследен от вдовицата на Батето, която го прехвърли на Тодор.

По оценка на брокери имотът струва минимум 3 млн. евро. Славков обаче може да го загуби заради далеч по-малка сума. В момента огромната къща е запорирана по искане на родна банка от съдия-изпълнител.

От документите става ясно, че Славков не е издължил 98 124 евро главница. Отделно дължи и просрочени лихви в размер на 8475 евро и хиляди левове разноски към съдия-изпълнител. По закон Славков има още няколко седмица да събере парите. В противен случай домът на Батето ще бъде обявен на търг.

Близки до плейбоя твърдят, че няма почти никакъв шанс Малък Тошко да събере парите. Нещо повече - той дори е започнал да разпродава и други от имотите си, за да може да се издържа, след като в последните години бизнесът му в България на практика фалира. Малкото си останали пари Славков изнесъл в ЮАР, твърдят негови близки.

Самият той също обмислял сериозно да замине натам. Славков многократно обяснявал, че разчита да стане консултант на живеещите в изгнание хора от родния подземен свят в Южна Африка. Официално Тодор Славков е съсобственик в пет фирми. Една от тях - "Стройпроект трейдинг", в която Славков държи около 10 процента от акциите, доскоро притежаваше лиценз за търговия с оръжие. От документите става ясно, че днес дружеството не развива почти никаква дейност.

За последните години тя отчита по едва няколко хиляди лева печалба, от които за Малък Тошко се падят по няколкостотин лева. Друго от дружествата му, "Стройпроект Груп", където сред съдружниците е и синът на депутата от ДПС Рамадан Аталай – Ревин, дори отчита загуби. Другите фирми на Малък Тошко - "Велосити ИЮ" и "Л.Т.Х. Груп" и "Л.Т.Х. Груп ООД", въобще не развиват дейност или отчитат нула лева печалба.

Чрез една от фирмите си - "Л.Т.Х. Груп", Тодор Славков държи и 80 процента от оръжейния завод "Български Бергман". Именно той донякъде оправдава версията за печалбите му.

Търговищкото предприятие е приватизирано от Славков след скандална процедура за жълти стотинки преди десетина години, припомнят хора от бизнеса. Преди 10 ноември там се е произвеждала т.нар. специална продукция - оръжия и други артикули за военната промишленост.

Според експерти малко преди смяната на режима предприятието е било оборудвано със свръхмодерни машини, купени от държавата за десетки милиони левове. С тях предприятието е единственото на Балканите, което може да произвежда гетинаксови тръби. След 10 ноември съдбата му е незавидна. Заводът стига почти до фалит и е обявен за приватизация. Заради процедурни недомислия няколкото проведени търга се провалят. В крайна сметка заводът е купен от фирмата на Славков за едва 250 000 лева.

Днес от петте цеха работи само един и в него се произвеждат гетинаксови и стъклопровингови тръби по поръчка. Според запознати дейността на предприятието не се развива особено добре. Според последния си отчет заводът има 108 000 лв. печалба за миналата година. От тях към Малък Тошко би трябвало да стигнат не повече от 40 бона според акционерното участие. Те трудно ще му стигнат да погаси всичките си задължения.

Източник: blife.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !