Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Излиза "Митът за харизмата"

отпечатай новината

27.02.2017 17:29 | Видян 711 пъти

Излиза

На 1 март излиза бестселърът „Митът за харизмата“ от Оливия Кабейн. Книгата на издателство "Хермес" ще ви помогне не просто да придобиете харизма, но и да напреднете в кариерата си, да осъществите плановете си, да създадете нови контакти, да подобрите социалното си общуване и личните си взаимоотношения. А защо да не упражните новооткритата си харизма, като последвате най-смелите си мечти!  Според всеобщото схващане харизмата е вродено качество: някои хора – като Наполеон, Опра Уинфри и Стив Джобс – просто са се родили с него, докато други нямат този късмет. За никого не е тайна, че обаятелните личности са по-щастливи и по-успели, и то само защото притежават предимството на харизмата. И за никого не е тайна, че всеки мечтае да очарова околните със силно присъствие и магнетизъм. Но дали харизмата е въпрос на късмет, или е нещо, което можем да усвоим? За радост учените са успели да определят съставните й части и да я превърнат в приложна наука. Именно на научните открития и опити се позовава в книгата си Оливия Фокс Кабейн, за да разкрие механизмите на личния магнетизъм и тяхното приложение в практиката. Харизматичното поведение включва три основни елемента: присъствие, сила и топлота. Те зависят както от съзнателните ни усилия, така и от несъзнателните сигнали, които излъчваме към околните. За да бъдем обаятелни, трябва така да подберем мисловните си нагласи, че езикът на тялото, думите и постъпките ни единно да изразяват тези три лемента.

Събеседниците ви обикновено забелязват, когато сте разсеяни и не слушате внимателно, и е малко вероятно да спечелите доверието и симпатиите им. Затова трябва да усвоите осъзнато присъствие в момента. Да внушавате сила, означава да упражнявате въздействие посредством власт, пари, компетентност, интелигентност, физическа сила или висок социален статус. За пълноценно общуване трябва задължително да подплатите тази сила с топлота.Топлотата се изразява в добронамереност спрямо другите. Ако я излъчвате, хората ви приемат за сърдечни, щедри, грижовни и ви се доверяват.В книгата ще намерите полезна и практическа информация:·        как да постигнете вътрешно харизматично състояние, върху което да построите и външната си харизма; кои са факторите, които пречат на харизмата, и как да ги отстраните; с какви практики да ускорите изгражданието на личния си магнетизъм;

Кой от четирите типа харизма е най-подходящ за вашата личност и цели и как да го овладеете;и още много интересни и полезни техники, насоки и примери от ежедневието. Авторката Оливия Фокс Кабейн изнася лекции в Харвард, Йейл, Станфорд, Масачузетския технически институт и Организацията на обединените нации. Тя редовно е канена като основен говорител и инструктор на ръководни кадри в компании от класацията на списание „Форчън 500“. Основавайки се на науката за човешкото поведение, Кабейн е синтезирала най-практичните за бизнес сферата инструменти, представяйки на клиентите си техники, които първоначално разработва за Харвард и Масачузетския технически институт. Нейната работа се отразява в медии като Forbes, The New York Times, BusinessWeek и Wall Street Journal.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !