Времето решава кой срещаш в живота си

Времето решава кой срещаш в живота си, сърцето ти решава...

Смях: Не се живее вече в София, вчера...

Не се живее вече в София. Вчера спуках гумите на един...

Скандал с образа на Майкъл Джексън в нов филм

отпечатай новината

12.01.2017 14:56 | Видян 1455 пъти

Скандал с образа на Майкъл Джексън в нов филм

Дебютиралият вчера трейлър на филма “Урбанистични митове” разгневи семейството и феновете на поп легендата Майкъл Джексън.

Лентата разказва за пътуване, което певецът и актьорите Марлон Брандо и Елизабет Трейлър предприемат през 2001 г., непосредствено след атентатите на Световния търговски център в Ню Йорк. В ролята на музиканта ще видим британския актьор Джоузеф Файнс. Именно неговият кастинг е ябълката на раздора за семейството и феновете на Майкъл.

Най-огорчена от филма изглежда е дъщерята на покойния Джексън, Парис. Малко след като трейлърът към филма дебютира онлайн, тя написа в Twitter: “Невероятно обидена съм и съм сигурна, че много други хора изпитват същото. Това нещо ме кара да повърна!” Малко по-късно племенникът на Майкъл, Тадж Джексън, подкрепи Парис, пишейки: “За съжаление ето с такива неща трябва да се справя моето семейство. Нямам думи за да опиша това откровено неуважение.”

Основният проблем е фактът, че Файнс е британец. Феновете на поп легендата създадоха петиция, с която да бойкотират филма. В нея вече са се подписали над 20 000 души, за които е неприемливо “бял британски актьор да е първият избор да изиграе един от най-иконичните чернокожи музиканти.”

Преди време Джоузеф Файнс защити участието си в проекта. Актьорът заяви, че “е очевидно, че Майкъл Джексън е имал проблем с пигментацията на кожата и вероятно е бил по-близо до неговия цвят, отколкото до своя собствен.”

missbloom
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !