Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Лили и Данчето във война заради Кастро

отпечатай новината

30.12.2016 09:44 | Видян 5535 пъти

Лили и Данчето във война заради Кастро

 Фидел Кастро умря, но не и в сърцата на Йорданка Христова и Лили Иванова. Именно той - комунистическият сатрап, сложил клин в отношенията на двете най-големи български певици - Лили Иванова и Данчето Христова!

Въпреки че никъде не се споменава за концерт на Лили Иванова в Хавана, точно затова намеква бившата медсестра Мария С. Навремето тя лекувала не един и двама високопоставени червени дейци, сред които Соня Партизанката и Петър Младенов. А за самия Раул Кастро, брата на Фидел, Мария успяла да намери специален мехлем, с който да облекчава болезнените симптоми на псориазиса, който го мъчи, пише "България днес".

"В дома си още пазя красивия сувенир, който лично той ми изпрати по Соня Партизанката, която ходи на посещение в Куба. Соня съпровождаше оркестъра, с който тогава работеше Лили Иванова. От Соня знам, че Лили е трябвало да пее в най-голямата зала в Хавана. Всичките разходи по това турне са били предварително уговорени, когато ни в клин, ни в ръкав Лили поставила условие за четири пъти по-голям хонорар. Соня се видяла в чудо – не че не може да даде такива пари на Лили, но я подразнил начинът, по който била поставена на колене, малко преди отпътуването на оркестъра. В един момент Соня се окопитила и каквато си е дръпната, а и в ония години беше една от силните в партията, отсякла: "Или ще пееш, Лиленце, като пиленце, за колкото пари си се пазарила, или няма да видиш сцена в България!" И нещата си дошли на мястото...", казва Мария С. в интервю.

Куба е запазена територия за Данчето и отиването на Лили на комунистическия остров сложило начало на омразата между тях, която се точи вече десетилетия наред. При Фидел Кастро "няма празно", диктаторът е известен със слабостта си към жените и по различни източници е спал с няколко хиляди мацки. Затова и не можел да "прости" на русата ни певица с големия бюст. Чернокосата Йорданка отлично знаела, че Фидел спи с други жени постоянно, не изпитвала ревност; но не й се понравило, че още една българка е била при Кастро! А преди да се хванат за косите, двете били много близки, делели едно легло по време на пътувания из страната и бившия съветски блок.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !