Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Странните подаръци за Елизабет II

отпечатай новината

09.12.2016 14:59 | Видян 3872 пъти

Странните подаръци за Елизабет II

Историята на дипломатическите подаръци е дълга и странна. Вековната традиция гостуващи държавници да връчват подаръци като израз на добрата им воля датира от зората на цивилизацията, въпреки че даровете често изразяват и скрити мотиви.

Британската кралица Елизабет II официално е най-дълго царувалият жив монарх, пише 24 часа. Като лидер на Общността на нациите по време на 64-годишното си царуване кралицата е била държавен глава на 32 независими държави, въпреки че в днешно време броят им намаля наполовина.

Официалните подаръци са като официалните имоти на кралицата - те могат да се използват, но не са лична собственост. Подаръците могат да бъдат изядени, ако става въпрос за храни, а ако са под 150 паунда, могат да бъдат дарени на персонала или на благотворителни организации. Всички останали армагани са част от Кралската колекция.

Кралицата получава много подаръци, които обаче никак не приличат на подаръците, които очаквате да откриете под елхата тази Коледа. Business Insider изброява някои от най-странните дарове, които Елизабет II е получавала.

1. Австралия, 1947 г.: 500 консерви ананас. Членовете на правителството на Куинсланд изпратили консервите до другия край на света като сватбен подарък за Елизабет и съпруга й принц Филип.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !