Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

15 експертизи вадят Анита Мейзер от пандиза

отпечатай новината

02.12.2016 11:11 | Видян 1912 пъти

15 експертизи вадят Анита Мейзер от пандиза

Обвинителният акт срещу Анита Мейзер ще бъде внесен до следващия петък в съда. Това оповести  адвокат Олег Атанасов. Той е категоричен, че разследването е на финалната права и е въпрос на дни материалите да бъдат комплектовани и пратени в съда. Това ще се случи в рамките на 10 дни, след което защитниците на скандалната брюнетка ще поискат свободата й.

В момента Анита Мейзер е в ареста. Тя е закопчана в средата на август, след като съпругът й Николай Димов издъхна в апартамента й. По думите й до смъртта му се стигнало след експеримент, при който тя го вързала със свински опашки, които той трябвало да скъса със сила. Културистът не успял и се задушил.

Полицията работи и по версията, че смъртта е настъпила при любовна игра. Към момента обвинението срещу Мейзър е за непредумишлено убийство вследствие на нанесена средна телесна повреда.

"Изготвени са около 15 отделни експертизи, които по мои сведения потвърждават тезата за непредумишлено убийство", подчерта маститият варненски адвокат Олег Атанасов. Той е придружавал клиентката си по време на следствения експеримент и твърди, че оперативните действия са извършени единствено на територията на ужасяващия апартамент. Доказателства за влизането и излизането на второ лице във фаталния дом няма. "Не се работи в посоката за участие на втори човек, защото просто няма нито едно доказателство, което да води в тази насока", сигурен е адвокат Олег Атанасов.

След като обвинителният акт бъде внесен в съда, процесът трябва да започне в рамките на два месеца. Според юристи Мейзер може да се размине и с условна присъда, за което ще настояват адвокатите й. Те са категорични, че Анита няма намерение да напуска България, преди да изчисти името си. Затова и няма нужда да разпродава имуществото си.
"За разследването и експертизите плаща държавата. Към момента госпожа Мейзър няма как да извършва сделки и да продава каквото и да било, тъй като е арестувана", допълни още Олег Атанасов.

Резултатите от експертизите сочат, че Анита Мейзер и Николай Димов не са употребявали наркотици, опиати, алкохол или анаболи във фаталната нощ. Те са били на семейна вечеря у сестрата на културиста и се прибрали в дома на Мейзер.

Според протокола от аутопсията Ники е издъхнал от загърляне - "задушаване". Предполага се, че свинските опашки са се врязали в изпъкналите артерии на врата му и са го притиснали. Според психиатричната експертиза Анита Мейзър е вменяема и стабилна психически. Разпитани са свидетели, които разказват, че Николай Димов и преди се е хвалил, че може да къса свински опашки без ръце, само чрез напрягане на вратните си мускули. Нещо повече - споделил, че смята с този номер да впечатли сериозна компания за фитнес продукти. Затова искал да запише експеримента на видеоклип и да им го изпрати.

Николай и Анита не са били в обтегнати отношения. Малко преди инцидента те били на луксозна почивка и се държали като влюбена двойка, споделили близките им пред ченгетата.

blife.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !