Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Йорданка Христова: Кастро не ставаше за съпруг

отпечатай новината

28.11.2016 10:02 | Видян 7138 пъти

Йорданка Христова: Кастро не ставаше за съпруг

Легендарната естрадна изпълнителка Йорданка Христова даде специално интервю за предаването Събуди се по Нова ТВ.

Как е днес Йорданка Христова?

В доста добро здраве съм, на 73 години, майка на две деца, с хиляди почитатели у нас и в чужбина. Но аз не искам да бъда млада отново, не искам да се повтарям в живота. Обичам слънцето, обичам приятелите си и обичам да пътувам.

Тежат ли ви годините?
Особено, когато минават годините, някак душевното състояние се изписва на лицето. Успявам да преживея всички житейски трагедии.

Изглеждате ми като човек, който живее в абсолютен мир със себе си?
Ами така е. Щастлива съм и приемам всички житейски трагедии. Аз съм мъжко момиче.
Как си обяснявате успеха?
Не съм търсила обяснение,защото съм била аз. Не съм играла роли. В началото на моята кариера хората ме мислеха за много надменна. Бях много опасна и ме харесваха само мъжете, сега съм безопасна игла и ме харесват и жените. Може да съм женствена, но не съм кокетка, не съм мяу-мяу девойка. Сегашните мъже предпочитат някой да им мяука и будалка, да ги лъже, отколкото да бъде откровен. Аз се харесвам и знам единствено, че имам талант и чар. Един астролог преди много години ми каза,  че приличам на Мона Лиза. Имам нещо общо с тази нейна уникална полуусмивка и тази загадъчност.

Каква е тайната на успеха?
Преди години моят приятел Богомил Гудев ми казваше, че имам страхотна тактика, не досаждам на хората, не се появявам в медиите, не пея често и може би това е начин хората да копнеят за теб, да те искат. Аз съм много длъжна и много благодаря на своята професия. Нищо не бих правила друго, макар че не съм мечтала да бъда певица.

Някога славата главозамайвала ли ви е?
Не. Аз никога не съм се хващала за зъби и нокти към моята професия.

Кога осъзнахте, че наистина сте популярна?
През 1963г. постъпвам в студиата за естрадни изпълнители. Вили Казасян ме покани тогава да пея с тях през следваща година. И когато отбелязахме тази година в зала България с един спектакъл, аз си изпях песента, но ме изкараха на бис. 

Били сте омъжена за сина на един от най-големите в държавата по онова време /Григор Стоичков/ Това даде ли ви някакъв по-специален статут сред вашите колеги?
Аз не промених отношението си към тях и никога не парадирах. Не мога да кажа, че съм ползвала някакви привилегии, ходила съм в Ексиновград на почивка и съм си плащала сметките, и то най-големите сметки бяха моите. Дори съм се опитвала да помогна на гилдията, казвах, че ние изпълнителите нямахме осигуровки. Аз не позволих и да ме направят народна артистка.

Покрай свекър си общувахте ли и с други политици?
Разхождайки се в парка в Ексиновград съм се срещала с тях. Срещала съм Тодор Живков, когато идваше и събираше другите от Политбюро. Играла съм бридж с Огнян Дойнов, както и с голямата снаха на Станко Тодоров. С Петър Младенов се запознахме в Египет, аз бях там с Кристиян Платов, който правеше акомпанимент само на китара. Хареса ме и ме е канил на доста държавни събития

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !