Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Боровец открива сезона с нов лифт

отпечатай новината

21.12.2008 09:00 | Видян 2843 пъти | Гласували 1

Боровец открива сезона с нов лифт

Нов лифт ще започне работа с официалното откриване на зимния сезон в курорта Боровец на 21 декември (неделя). Инвестицията в съоръжението е на стойност 7 милиона лева и е реализирана от концесионера на пистите „Бороспорт”. Към супер-бързите лифтове “Ястребец” и “Ситняково” се добавя новият четириседалков лифт на “Маркуджик 2”.
Той заменя ски влека, дължината му е 1 км и е с капацитет 2400 души на час. Лифтът е ново производство на световноизвестната фирма “Poma”, доказала качеството на своите съоръжения в редици елитни ски курорти в цяла Европа.

“Бороспорт” завърши изграждането и на нова система за изкуствен сняг. Инсталацията за изкуствен сняг ще захранва над 200 дка писти – в зоните на “Ястребец 2” и “Ястребец 3”. Тридесетте нови оръдия за сняг - мобилни и стационарни (кули), са от последното поколение на фирма “Техно Алпин“.

Oбщата стойност на инвестициите за новия сезон достигна 20 милиона лева.

С цел осигуряване на постоянни водни количества за производството на изкуствен сняг е изграден открит водоем и отделна инсталация, която подава вода директно към оръдията за изкуствен сняг, разположени по трасетата на ски пистите. Дължината на изградената водопроводна мрежа, която ще ги захранва, е 7 км.

Традиционно, „Бороспорт” ще предложи 50% отстъпка на всички скиори в деня на откриването на сезона. Децата ще могат да карат безплатно в снежния детски парк “BOROKIDS”.

През тази година цената за ползване на всички лифтови съръжения за 1 ден ще струва 35 лв. през уикенда и 55 лв. през седмицата. В седмичните дни дневна лифт карта за четириседалковия лифт “Ястребец Експрес”, който обслужва пистите от ски зона “Ястребец”, струва 25 лв. В цените на всички карти е включена и планинска застраховка, информират от „Бороспорт”. Нощното каране ще се провежда отново до 21:00 ч. на същите цени, както миналия сезон.

Водещи на откриването на сезон 2008/2009 на Боровец ще бъдат продуцентите на Мюзик айдъл Иван и Андрей. Организаторите от „Бороспорт” са предвидили множество изненади, състезания и забавления, гарнирани с музиката на група Dirty Purchase на сцената пред хотел „Рила”.
През тази година ще се продължи традицията „Огнено шоу” на ски учителите всяка сряда от 20 часа на писта „Иглика”.

В подготовка за сезон 2008/2009 “Бороспорт” подмени маркировките по пистите. Извършени бяха рекултивация и обработка на застрашени от ерозия участъци, отводняване и затревяване, почистване на пътеките, които се ползват от скиорите за ски връзки между различните писти.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !