Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Жени Калканджиева: Молих се мама да умре

отпечатай новината

10.10.2016 17:33 | Видян 2679 пъти

Жени Калканджиева: Молих се мама да умре

Шефката на модна агенция „Визаж“ Жени Калканджиева с тъга и болка разказва за последните дни на майка си, която почина на 22 септември. Приживе тя страдала от темпорален артрит и заради болестта си ослепяла. В последните три месеца обаче жената се влошила.

„Стана абсолютен инвалид, защото не можеше и да ходи. Кракът й беше колкото моята китка, а три-четири дни преди да почине, започна сериозно да се обезводнява. Преминах през всички кръгове на ада на нашето здравеопазване, за да мога да ѝ помогна по някакъв начин. Нейната лична лекарка абдикира с думите, че работното ѝ време е приключило. Обадих се на Спешна помощ, а те ми обясниха, че не могат да вземат дехидратиран човек“.

„След около два часа звъннах отново и ги излъгах, че е с инсулт и те изпратиха екип. Когато я закараха в болницата, казаха, че тя не е за там и искаха да я върнат. Не обвинявам докторите за смъртта ѝ. Не ме е яд, че си е отишла, защото рано или късно всички натам отиваме. Дори се помолих на Господ да я прибере. През последните три месеца много се мъчеше, всичко я болеше и на мен ми се късаше сърцето, като я гледах. Разочарована съм от липсата на човешко отношение и ми е обидно това отношение към човек, който цял живот си е плащал здравните осигуровки, а накрая трябва да звъниш и да се молиш по такъв унизителен начин“, изплаква Калканджиева.
Още по темата

Тя не успяла да се сбогува с майка си, защото вкарвайки я в болница, не очаквала да почине, а мислела, че ще я стабилизират. Модната шефка дори планирала да направят операция на очите на майка ѝ пет дни преди тя да си отиде от този свят.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !