Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Бен Стилър преборил рака

отпечатай новината

05.10.2016 10:55 | Видян 1888 пъти

Бен Стилър преборил рака

Бен Стилър разкри, че преди две години му е била поставена диагноза рак на простатата, но се е излекувал. Това съобщи самият той в интервю за „Шоуто на Хауърд Стърн“.

50-годишният актьор и продуцент сподели, че е успял да се излекува благодарение на това, че болестта му е била открита достатъчно рано при профилактични прегледи.

Бен Стилър, известен с комедийните си роли във филми като „Ах, тази Мери“, „Нощ в музея“, „Запознай се с нашите“ или „Зулендър“, каза, че говори публично за болестта си, за да насърчи мъжете да си правят профилактични прегледи по-рано от обичайно препоръчваната възраст при това заболяване – 50 години. Заболяването може да се установи чрез най-обикновен кръвен тест.

„Този тест е спорен въпрос. Ако не си го правех, както настояваше лекаря ми от 46-годишен, нямаше да разбера, че съм болен“, каза Стилър, придружен в предаването от лекаря си.

Комикът призна, че първото, което направил като научил, че има рак, било да чете в интернет, за да научи повече за заболяването, както и за това кой друг е бил болен от същото.

Актьорът Робърт де Ниро също имал рак на простатата. Бен Стилър каза, че Де Ниро му е помогнал и накрая той се подложил на успешна хирургическа операция.

Ракът на простата е вторият най-смъртоносен вид раково заболяване при мъжете в Щатите. Според Американското дружество за борба с рака от него страда всеки седми мъж в страната.

tialoto

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !