Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Оливър Стоун разказва за трудностите при финансирането на „Сноудън”

отпечатай новината

07.09.2016 14:32 | Видян 3711 пъти | Гласували 2

Оливър Стоун разказва за трудностите при финансирането на „Сноудън”

Оливър Стоун деликатно премълчава факти и имена, разказвайки за трудностите около финансирането на новия си филм за бившия сътрудник на Националната агенция по сигурност на САЩ Едуард Сноудън, по време на съвместно интервю с колегата си режисьор Бенет Милър.
Дискусията беше проведена като част от филмовия фестивал Nantucket, на който Стоун беше удостоен с почетната награда за сценарий.
„Сноудън” беше отхвърлен от всички големи студиа, въпреки първоначално проявения интерес. Филмът, режисиран от Стоун и по сценарий на Стоун и Кийран Фитцжералд, в крайна сметка е заснет в Мюнхен с френско и немско финансиране. Продуцентската компания Open Road пуска филма през септември, а България е една от трите страни, в които филмът излиза на световна премиера.
Джоузеф Гордън-Левит изпълнява главната роля, Мелиса Лио е в ролята на създателката на документални филми Лаура Пойтрас, Шейлин Удли – на приятелката на Сноудън, а Никълъс Кейдж в ролята на Ханк Форестър – един от първите хора, опитали да се изправят срещу системата и своеобразен пример за Сноудън.

„Всички големи студиа ни отказаха, въпреки добрия сценарий, отличния актьорски състав и разумния бюджет. Шефовете на студията ни казваха: „Да, харесва ни. Ще го обсъдим, няма проблем”, а после не идваше никакъв отговор.” – споделя Оливър Стоун. „Знаем, че управителните съвети на филмовите компании са съставени от богати и влиятелни акционери, които имат своите политически възгледи” – допълва той. Стоун споменава и австралийския медиен магнат Джоузеф Пакър, който проявил интерес към проекта, но впоследствие се уплашил от полемичния характер на филма. Той бил предупреден от свой израелски приятел, че няма да получи виза за САЩ. Стоун споделя: „Всякакви неща се случват зад завесите. Понякога това прави този бизнес доста отблъскващ.”
 

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

На 09.09 показват „Сноудън”

Няма коментари към тази новина !