Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Строежът на Маринела не е незаконен

отпечатай новината

29.07.2016 16:58 | Видян 1932 пъти

Строежът на Маринела не е незаконен

Във връзка с появилите се в медиите  публикации относно надстрояване на ниско тяло на обект в хотел „Маринела”, следва категорично да се изясни, че извършените до момента строителни действия са напълно законни, съобщиха от хотела. В качеството на инвеститор и собственик на сградата на хотел „Маринела” въз основа на законодателните норми регулиращи надстрояването на съществуващи вече обекти ( ЗУТ и др.) в началото на 2016 година  „ВГ” АД започва строеж на територията на хотела. Надстрояването на ниското тяло е започнало след издаване на валидно разрешение за строеж от оправомощен за това административен орган. Инвестиционните проекти са публични и одобрени  от компетентните за това органи. Издаденото разрешение за строеж е влязло в законна сила, след изтичане на 14 дневен срок от издаването му. Същото не е обжалвано нито от заитересовани лица, нито от административни органи. Спазени са изцяло всички законови процедури, съпътстващи издаването на  подобно разрешение за строеж, както са заплатени и всички следващи се държавни такси.

В момента се води междуинституционален спор относно категорията на строежа - втора или четвърта, който е обект на преценка на административния съд. Проблематиката не е в компетенцията на собствениците и инвеститорите, тъй като те са спазили всички предвидени в закон изисквания и процедури, в следствие на което са се сдобили с валидни строителни документи и са започнали ремонт и строителните работи близо два месеца след влизане в сила на разрешението за стоеж. В повдигнатия спор те се явяват потърпевщ, който търпи негативите от създадената полемика, въпреки че работят по одобрен и разрешен от административните органи, проект.

 Към момента, в следствие на създадената полемка относно законноста на строежа, макар да са посочени неоспорими доказателства,изясняващи неговата законност, инциираните поредица безпочвани проверки от органите на администрацията, причиняват на собствениците на хотел „Маринела” редица вреди – имуществени и неимуществени, между които основната е уронването на престижа и доброто им име, съобщиха от хотела.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !