Служебни премиери: Фотофакт

Служебни премиери: Фотофакт

Дан Колов оживява и възпитава в...

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на деня, в който...

Лили прости на Найден Андреев 3 години след смъртта му

отпечатай новината

23.06.2016 15:21 | Видян 2236 пъти

Лили прости на Найден Андреев 3 години след смъртта му

Лили Иванова прости на композитора Найден Андреев цели 3 години след неговата смърт. Певицата се скара с автора на много от хитовете си броени месеци преди той да си отиде от този свят. След това тя дълго обмисляла отношенията им и в края на краищата заровила томахавката, макар и посмъртно, пише Всеки ден.

Враждата между Лили и Найден Андреев пламна в края на 2012 г., когато той й забрани да изпълнява култовия си хит „Свири, щурче", на чиято музика е автор. Композиторът бил обиден, че примата предложила да правят албум с общите си песни, а след това изчезнала и така и не издали нищо. Заради тази караница Лили се зарече публично, че занапред, даже и да я карат да пее тези песни, тя няма да го направи. „Отношението ми към тази музика вече е друго, не ми доставя удоволствие да я изпълнявам", коментира Лили.

Само 9 месеца след кавгата й с Найден той си отиде от този свет, без да са се сдобрили. Това било голям удар за певицата. Въпреки караницата им композиторът бил много важен човек за нея и тя си давала сметка, че му дължи много от славата си, защото именно с неговите песни е създала кариерата си. Тя не дала външен израз на мъката си, но вътрешно преживяла много тежко загубата.

Едва сега, близо 3 години след смъртта на Андреев, Лили намерила сили в себе си да признае, че не е трябвало да се карат. Звездата простила на композитора обвиненията, които той приживе изсипа по неин адрес, и отново изпълнява неговите песни. Тя върна в репертоара си вечния хит „Свири, щурче", за радост на всичките си фенове. Те вече го чуха на концерта й край Панчаревското езеро този месец и очакват да го изпълни отново на плажа в Бургас, където планира шоу през август.

Други композитори обаче, които открай време недолюбват Лили, виждат користни цели в загърбването на враждата й с Найден Андреев. Според тях, тъй като композиторът никога не е налагал официална забрана на певицата да изпълнява хитовете му, тя в момента ги пее само защото смята, че е минало достатъчно време от смъртта му, за да бъде враждата им забравена от останалите в бранша.

Според въпросните музиканти певицата само привидно е съжалила за караницата с композитора, а всъщност единствената й цел е отново да прилапа песните му. Лили била наясно, че те са едни от малкото й истински хитове, които все още й е позволено да изпълнява. Затова не мислела с лека ръка да се лишава от тях.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !