Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Митко Щерев не иска Есил да пее песните му

отпечатай новината

11.04.2016 13:55 | Видян 2455 пъти

Митко Щерев не иска Есил да пее песните му

„Не искам Есил Дюран и Евгени Минчев да пеят песните ми!”, избухна Митко Щерев. Композиторът е автор на емблематичното парче на Емил Димитров „Има любов”, което отскоро е в музикалния репертоар на светския лъв и фолк певицата. Естрадните звезди и много композитори направо избухнаха след решението на Евгени Минчев и фолк певицата Есил Дюран да запишат дует върху парчето на Емил Димитров. Мнозина гледат с лошо око на идеята, а протести разтърсиха цялата музикална гилдия.

„Евгени Минчев ми се обади и ме помоли за разрешение да изпълнява песента, която композирах за Емил Димитров — „Моя любов” на частни партита и забави, но не съм им позволявал да я записват или да я изпълняват по национална телевизия и радио”, казва още Митко Щерев. Той не крие, че не е особено очарован от идеята Есил Дюран да изпълнява песен на Емил Димитров, но в крайна сметка решил да направи жест към Евгени Минчев.
„Първо, Минчев не е професионален певец и второ — не съм съгласен Есил Дюран да пее песните ми”, категоричен е композиторът.

Самият Митко Щерев е известен като един от близките приятели на Емил Димитров. Той композира част от песните му, а също така е бил част и от оркестъра му, като е написал най-хубавите му песни, пише „България днес”.
„Това, което трябва да се знае от хората е , че е той не е известен певец, а известен композитор, който сам пееше песните си — има голяма разлика между него и Лили Иванова”, споделя Щерев. Той допълва, че именно Емил Димитров е създал най-големите улични хитове и не смята, че Есил Дюран и Евгени Минчев въобще могат да се мерят с него, дори на шега.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !