Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Гледайте Кралски особи

отпечатай новината

08.02.2016 10:01 | Видян 1589 пъти | Гласували 1

Гледайте Кралски особи

Защо смятам, че единственото, което става за гледане по нашите телевизии в момента е Кралски особи ли? Ще ме разбере всеки, който харесва Къща от карти и Правителството - два ужасно подценени от родните тв програмисти сериала от висока класа, които са много повече от това, което обичайно наричаме "сериал". Нищо общо с турските и с всякакви докторски или крими манджи и бози, с които ни заливат отвсякъде.
Кралски особи от една страна не е претенциозен - ще се хареса на любителите на светски хроники, дворци, фешън изблици и партита с шампанско на яхти, готини екранни мацки и типчета, просто на Англия или на монархията. И предупреждавам - никаква буквалистика. 
От друга страна е коктейл от приятно чувство за хумор - хем брит, хем леко, от някакви политически и други ( дори криминални и секс) интриги, обаче разгледани иронично и понякога даже саркастично. Нали знаете - трябват ни по 20 усмивки на ден, за да бъдем щастливи. Е, всяка серия ги гарантира. Вътре има и фраза, която присъства във всеки епизод като самоирония: "Има слаба вероятност да ме разсмеете". Добре казано, а?!
За още по-дълбоките наблюдатели има добра новина - под повърхността The Royals е дисекция на едно общество в криза, което започва да осъзнава своята безсмисленост или несъстоятелност - все едно коя дума ще изберете - което е 50% шанс, че проблемът може да намери решение. 
Личи им и по краля, който не ходи гол, но разбира, че народът не го харесва и няма как да го харесва, което е по-лошото... 
Добрата новина е, че "Вуте е зле", даже Вуте в Бъкингамския дворец. Според шопската логика това ни прави нас да бъдем добре.
В следващия момент обаче на човек му става ясно, че те - англичаните и Кралски(те им) особи са/сме ние. Най-малкото: делим един съюз и една консуматорска цивилизация. Толкоз като коментар по темата къде сме ние 26 години след 1989 г. и в какво се превръщат мечтите. 
Добре е, апропо, да постъпваме като тях - англичаните и Кралски (те им) особи: като ще се изпращаме, да бъде с усмивка, с шампанско и с красиви хора и прекрасни места...
Вторник в 22 часа, неделя в 21 часа по Фокс Лайф, които не са платили и едно пени за тези редове

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !