Отиде си бащата на зверски убития в...

Издъхна бащата на убития в Цалапица Димитър Малинов....

Виц на деня: На гарата седят двама...

На гарата седят двама мъже. Единият е богаташ от града,...

Ленън изневерява на Оно с мъже и секретарка

отпечатай новината

29.11.2015 22:35 | Видян 3870 пъти

Ленън изневерява на Оно с мъже и секретарка

Покрай 75-годишнината на Джон Ленън и малко преди отбелязването на 35 години от рождението на гениалния изпълнител, композитор и поет, вдовицата му сензационно съобщи, че той бил бисексуален. Изневерявал й с мъже. Членовете и феновете на „Бийтълс” мразят от все сърце Йоко Оно. Мнозина дори обвиняват японката, че заради нея се разпада най-легендарната група в историята на популярната музика.

Йоко Оно е втората съпруга на Джон Ленън. За нея обаче той е трети съпруг. Японката е седем години по-възрастна от лидера на „Бийтълс”. Родена е в Токио, но е израснала в чужбина Най-вече живее в Америка, където първо учи, а после става част от авангардния арт на Ню Йорк и групата „Флуксус”. Покрай нейна изява в Лондон през 1966 г. се среща случайно на парти с Джон Ленън. Любовта им обаче не е от пръв поглед. Стават двойка едва две години по-късно, а се женят през 1970 г. Бракът им продължава до убийството на Джон от сталкер през декември 1980 г. пред блока, където звездното семейство живее.
Подценявана от мнозина, смятана за лепка и едва ли не вампир, точил парите и кръвта на съпруга си, всъщност Йоко Оно е уважаван артист. Тя има не само многобройни изложби по цял свят. Но дори получава максималното признание в своята област – наградата „Златен лъв” на Венецианското Биенале – най-авторитетното арт събитие на планетата.

Йоко е наследница на благородническа фамилия

Баща й Еисуке е банкер, но нейния дядо Зенджиро е истински самурай от клана Ясуда. Смята се, че именно негова е идеята внучката да бъде наречена Йоко, което в превод ще рече „дете на океана”. Поезия в проза!
Когато японката среща Джон Ленън, тя го поразява с факта, че не е чувала никога „Бийтълс”. Преди това, разбира се, звездата се впечатлява, че е единствената жена, поканена да изнесе лекция на арт симпозиум на Острова.  Техен общ познат ги представя един на друг, като се обръща към нея: „Знаеш ли кой е този? Един милионер”.
Оно не изпуска шанса да се възползва от богатството на джентълмена и го привлича за спонсор на неин арт проект, представен в галерията „лисън” в Лондон на другата година.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !