Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

101 "Общежитието" където ваканцува Бил Гейтс

отпечатай новината

21.10.2015 14:36 | Видян 3230 пъти

101

Къде милиардерите Бил Гейтс и Пол Алън изкараха ваканцията тази година? На същото място, където и попзвездата Джъстин Бийбър. Не е Сен Тропе, Портофино или Сейнт Бартс. Рейкявик е.

Столицата на Исландия е големият туристически магнит в тази страна с 330 000 души население, която до началото на тази есен беше посрещнала 1 милион туристи. Все едно ние да имаме 25 милиона гости. И то такива, които не спят за по 5-10 евро с ол-инклузива, както се случва у нас.

А плащащи полет на цени на презокеански и отсядащи в хотели, където в топсезона цените на хотелите лесно се пресмятат – по 100 евро на звезда. Съответно: 1 звезда – 100 евро, 2 звезди – 200 евро, 3 звезди – 300 евро и 4 звезди – 400 евро.

В Рейкявик няма 5-звездни хотели

В самия център има три хотела, които могат да бъдат определени като грандове, въпреки че един носи точно името Гранд хотел, ала е в покрайнините. И е извън голямата тройка, където попадат Борг – на площада на парламента, Радисън 1919 – на две крачки оттам и съвсем близо до морето, и 101 – до операта и главната търговска улица, чието име в превод звучи като Пераческа.

101 е и на две крачки от Арфата – нещото като НДК до яхтеното пристанище на кокетния северен град и столица на Исландия.

За разлика от двореца на културата, който впечтлява с дизайнерския си модернистичен вид, екстериорът на хотела е най-меко казано лишен от елегантност, а всъщност сградата прилича на сивкаво общежитие. Ала това е доста погрешна представа и доказателство, че невинаги трябва да следваме правилото: „по дрехите посрещат”.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !