Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Пендачанска в прегръдка с Ал Пачино

отпечатай новината

21.07.2015 16:16 | Видян 1979 пъти

Пендачанска в прегръдка с Ал Пачино

Александрина Пендачанска се впусна в разговор за операта с Ал Пачино, приключил с прегръдка. Големият актьор се запозна с българската звезда на парти в операта в Санта Фе, щата Ню Мексико. На 18 юли Пендачанска излезе премиерно в образа на Саломе в спектакъла по творбата на Рихард Щраус, постановка на британския режисьор Даниъл Слейтър, а ден по-късно Пачино представи там своя документален филм Wilde Salome.

След блестящата премиера на оперния спектакъл американски вестници излязоха със заглавия „Алекс Пенда хипнотизира, „Саломе“ трябва да се гледа“. Ал Пачино обаче не е успял да гледа Александрина на сцената, защото същата вечер е имал представление, разказа пред „Площад Славейков“ съпругът на певицата Найо Тицин, който присъствал на срещата с актьора.

Освен филма на Ал Пачино, в Санта Фе е имало прожекция и на филмирана версия на пиесата „Саломе“ на Оскар Уайлд. По-късно същата вечер Даниъл Слейтър представил Александрина на Ал като своята Саломе. И версията на Уайлд станала повод за увлекателна дискусия между Пендачанска и Пачино след запознанството им.

Ал Пачино проявил интерес към интерпретацията на българската певица в този образ. Найо Тицин разполагал с копие на своя документален филм „Да разкриеш Саломе“ с участието на Александрина Пендачанска и му го подарил.

В момента Тицин е в преговори за правата на филма на Пачино, за да бъде показан и в София.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !