Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Ламбо заспал, като видял Павел Владимиров

отпечатай новината

03.07.2015 17:32 | Видян 2797 пъти

Ламбо заспал, като видял Павел Владимиров

Макар днес да е едно от лицата на Нова телевизия, Павел Владимиров не е успял да привлече вниманието на големия български актьор Стефан Данаилов в опита си да стане студент в НАТФИЗ. Веселякът от сутрешния блок „Здравей, България" претърпял провал при кандидатстването си в учебното заведение и дори приспал Ламбо.

„Всички уважения към Мастера, който наистина е изключителна личност, имам огромен респект към него, но е факт, че той заспа, когато се явих на изпита. Предполагам, че беше от умора, тъй като аз бях последният кандидат на прослушването", спомня си с усмивка днес габровецът Владимиров.

В крайна сметка това бил вторият му опит да се нареди сред студентите на актьорската школа, след като и предната година го отхвърлили. „Първия път стигнах почти до края, но ме скъсаха. Парадоксът е, че след това като кандидатствах, ме отсвириха директно на първия кръг. А аз нямам говорни дефекти, представям се сравнително добре с боравенето на езика, но може би защото минах последен и комисията беше поизморена, не преминах по-нататък", връща лентата Павката.

Днес по никакъв начин не съжалява, че не е станал дипломиран актьор и дори отсъжда, че е тъпо в тази професия да решиш, че си много добър, когато имаш такова образование. „Смятам, че не трябва и да се опитваме да удовлетворим всички. Аз имам от това качество да искам да го постигна, но това не е добре. Ясно е, че всички не могат да ме харесат. Хейтъри винаги има, чувал съм какви ли не неща за себе си. Че съм парашутист и т.н., но не ми пука", размишлява чаровникът и вкарва доза ирония в кандидатурата си за НАТФИЗ.

Сигурно не ме приеха, защото бях с една вежда

Но затова пък комисията умря да се смее с мен. Разказах им смешна проза от Гогол - „Нощта срещу Рождество". Но понякога се случва, просто ти не си техният човек. Може пък и да нямам качества, знам ли? Иначе някои хора казват, че е по-добре да не завършваш актьорско майсторство, защото впоследствие ти спускат рамки, които ти пречат за бъдещото развитие", смята телевизионерът, който завършил семестриално специалността „Международни отношения" в Софийския университет. В нея се мести, след като една година учи културология.

Кандидатстването му в НАТФИЗ обаче е причината Владимиров да се запознае с Александра Сърчаджиева. Той още помни как, без да го познава, актрисата отишла при него, за да го успокои. Оттогава двамата имат „хубаво познанство", както казва водещият.

Макар и без диплома за актьор, Павката вече се е снимал в една лента, която предстои да излезе на голям екран. Също така е озвучавал анимации, а преди две години завършва и специален курс за дублаж. Той е маймуната в „Облачно с кюфтета 2", с неговия глас говорят капибарата в „Рио 2". Водещият е ходил и на курс по киноактьорско майсторство. Участва и в театралната постановка „Умиращ трудно" заедно с Константин Лунгов и Бате Енчо. Предстои му да си партнира с Яна Маринова в „Rush & Rage", който е българска продукция, но с английска реч. Отличният му американски акцент бил една от съществените причини да бъде избран от режисьора Ники Станчев за една от главните роли, не крие Павката, който ще го играе мениджър на кеч федерация. „Понеже съм живял в Щатите и имам добър американски английски, това много ми помогна да ме изберат за ролята", казва 35-годишният кадър на Нова телевизия.

Първите му стъпки в медийния бранш са като водещ на новинарската емисия в „МСат", а по-късно

и като редактор в „Биг Брадър"

Част от Нова телевизия Павел Владимиров става преди 8 г., след като случайно попада на обява за репортери. По това време водещи на сутрешния блок са Лора Крумова и Георги Коритаров. Двамата журналисти и тогавашният главен редактор на блока Валя Гиздарска провеждат интервютата с кандидатите за позицията и единодушно избират него. В началото е само репортер. Преди 4 г. обаче му предлагат да води културната част на „Здравей, България" след 9 ч.

Всъщност водещият от малък се изявява на сцената. Още в първите класове в училището в Габрово, откъдето е родом, участва в почти всеки рецитал и театрална постановка на детски трупи. След едно прослушване дори бил сред 10-те деца, които рецитирали новогодишното приветствие към ЦК на БКП в резиденцията в „Бояна" през 1988 г. Ники Априлов бил режисьор на рецитала. Тогава Владимиров и връстниците му се изявили пред Петър Младенов, Александър Лилов, Владимир Живков, Андрей Луканов, Георги Атанасов. Липсвал само Тодор Живков. Обясниха ни, че бил болен.

Много от нас даже плакаха за Тато

спомня си Павката. За сметка на това имало награда - всички деца били заведени на екскурзия за няколко дни в Букурещ.

В уроците на Павел също му вървяло. Дори стигнал до първо място на регионална олимпиада по физика. Заради това му дали възможност да влезе в математическата гимназия без изпит. „Още си пазя за спомен бележката от олимпиадата", казва Владимиров. Междувременно бил и послушно дете вкъщи. Грижел се за 6 години по-малката си сестра Биляна. Сменял пелените, а като поотраснала и започнала да ходи по гаджета, я закрилял. Днес благодарение на нея е вуйчо на 4-годишния Димитър.
Като студент Павката се издържал абсолютно сам, работейки първо като сервитьор в нощен клуб, а впоследствие и като пиколо в парк-хотел „Москва". Така и не работи по специалността си, но благодарение на годините в университета успява да иде два пъти до САЩ на бригада.

Взели го за пакистанец и го съблекли по гащи

Първия път, когато се прибирал от бригада в Америка, било през 2001 г. Точно по това време терористи се врязват в кулите в Ню Йорк със самолети. От тогава той има доста ексхибиционистки спомен. „Като се връщах през октомври, на летище „Кенеди" имаше жестоки мерки за сигурност - полиция навсякъде, автомати, кучета. Бях леко брадясал и с тен и ме взеха за пакистанец. По тази причина ме съблякоха по гащи", разказва днес водещият. Впоследствие седнал до арабин и не могъл да заспи от страх, че може да е терорист.

Кръстен е на баба си Пена

Павел е кръстен на името на баба си Пена, на която се възхищава за борбеността й. Тя останала сирак от малка, а като пораснала, работела по чорбаджийски къщи, за да се препитава. „Ние нищо не знаем за бедността по онези години. Тогава са яли хляб със захар, за да се подсладят, и какви ли не лишения са имали. Баба ми е отгледала двама синове, а след това помагаше с каквото може на семейството ми. Затова бих я нарекъл героиня. Дай боже да има повече такива жени и да няма силиконови сладурани, които да киснат в заведения, за да си изберат заможен мъж", заявява критично телевизионерът.
Бабата на Павката е зодия Стрелец като него. „Много сме инатливи и като хванем нещо, се опитваме до дупка да го гоним", изтъква той. Тя му е и като идеал за здраво семейство - с дядо му били страхотна двойка, никога не ги е виждал да се карат. Затова се надява и той да срещне такава жена, с която да има пълната идилия в отношенията. Уви, все още обаче не е открил такъв човек. „На кола не съм случвал, дано на жена случа", откровен е екранният любимец.

За съжаление баба му, която е на 75 години, е с болестта на Алцхаймер. „Много е тъжно, не знам човек как свиква с тежкото състояние на близките си, не може да се преодолее. Тя ми е единствената баба, която ми е останала", с носталгия отбелязва 36-годишният тв водещ.

 

източник: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !