Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Български звезди се обединиха в социална кампания

отпечатай новината

28.05.2015 17:48 | Видян 1016 пъти

Български звезди се обединиха в социална кампания

Софийски метро станции осъмнаха ден след един от най-българските празници  - 24 май, с ликовете на популярни съвремнни българи, които се обединиха около каузата „Здравето преди всичко“.  Актьорите Христо Мутафчиев, Катерина Евро, Десислава Моралес, рок певецът от Б.Т.Р. Атанас Пенев – Наско и журналистката Юлиана Дончева, които са проводници на българската култура, се превърнаха в посланици на социалната кампания „Снимката по-важна от селфи“.

Кампанията се фокусира върху здравето и нуждата от образна диагностика за правилното и навременно диагностициране и се инициира от Агенция за Развитие и Комуникация - АРК България и Affidea – центрове за образна диагностика. Зад идеята освен тримата посланици застават Съюза на българските журналисти и Метрореклама.

„Всяка минута милиони хора публикуват в мрежата свои селфи снимки, но увлечени в суетата не осъзнават колко по-важни снимки има, които могат да спасят живот. Здравето е над всичко и ние трябва да бъдем отговорнни към него“, коментират посланиците на кампанията.

Според Световната здравна организаци високата информираност и обогатяване на здравната култура на хората е най-надеждната стратегия за самосъхранение и профилактика на тежките болести. Високата информираност и личната здравна култура, съчетани с достъп до най-модерните технологии в медицината, са най-надеждната гаранция за добър здравен статус и качествено здравеопазване на населението в дадена страна. Това е най-важният отличителен признак за високо развита и цивилизована държава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !