Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Кейт Бланшет: Падах си по жени

отпечатай новината

25.05.2015 13:03 | Видян 4285 пъти | Гласували 1

Кейт Бланшет: Падах си по жени

Скандалната лесбо история Карол е чакала 13 години, за да стигне до Вас и да бъде реализирана, защо се захванахте?

Отхвърленото от другите ми носи късмет. Първият ми голям пробив беше ролята на Кралица Елизабет, която други актриси като Гуинет Полтроу и Никол Кидман бяха отказали. Беше преди 17 години. Сега нещо отхвърлено пак ми се изпречи на пътя и вярвам в успеха на този филм по новелата Цената на солта на Патриша Хайсмит, която тя е пуснала за печат през 1952 г. под псевдоним, защото се е притеснявала. Аз просто си знаех, че ще стане хубав филм, а хората искат да гледат точно такива - добри филми.

От какво се е срамувала авторката?

От шоуиндустрията, в която жените са низвергнати, особено пък по теми за еднополова любов. Такива сюжети и днес - 63 години по-късно, е много трудно да намерят финансиране. Игнорират ги с твърдението - кой ще гледа това! Киностудията са обсебени от своите франчайзинги - суперпродукции с много продължения. Вече имаме жени, извоювали наистина важно място в тази индустрия като Мерил Стрийп, Никол Кидман, Рийз Уидърспуун и заедно с тях трябва да налагаме тази дискусия, за да променим нещата. Иначе, историята на Карол като филм е такава - режисьорът Тод Хайнс ми предложи през 2013 г. да участвам, това събра интерес на копродуценти и с триста зора успяхме да реализираме филма, като снимахме рекордно кратко - малко над 30 дни.

Без да имате много пари за декори, сте пресъздали перфектно 50-те?

Нашият Ню Йорк от преди 60 години всъщност е Синсинати като градски фон. Снимахме в едни стари къщи, които ми се струваха като катакомби. Обаче добавиха много атмосфера на филма.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !