Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Ейми Уайнхаус оживя в Кан

отпечатай новината

18.05.2015 11:48 | Видян 1806 пъти

Ейми Уайнхаус оживя в Кан

Документалният филм показва живота на певицата от ранна възраст до смъртта. Филм, който има амбициите да задоволи любопитството на меломаните, направи своя световен дебют на фестивала в Кан. Това е "Ейми" - биографичната лента за певицата Ейми Уайнхаус, която почина през 2011 г.

Документалният филм показва живота на певицата от ранна възраст до смъртта й преди близо 4 години. Създателите разчитат на домашни видеоклипове на близките и приятелите на Уайнхаус, за да направят филма, който им отнема няколко години. Засега той се приема добре на фестивала в Кан. Не всички обаче са въодушевени – бащата на певицата, Мич Уайнхаус, обяви, че се дистанцира от произведението и дори обмисля да заведе дело.

Продуцентът Джеймс Гей-Рийс обаче твърди, че всъщност създателите на лентата са били много обективни. Направили са необходимите разследвания в продължение на години. "Филмът е за Ейми, идеята е да покажем на хората каква е била тя и какво се е случвало в живота й. Тя е била много пряма и откровена и филмът трябваше да бъде честен спрямо нея. Това се опитахме да направим и не сме искали да разстроим никого. Много вълнения е имало в живота й, много се е случвало и затова нещата завършиха така" – категоричен е режисьорът.

Почит към певицата, която си отиде на 27-годишна възраст, отдаде и звукозаписната й компания, която организира коктейл на червения килим в Кан в нейна памет. Там се събраха музикантите Емели Санде, Леона Люис и бандата Хайм.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !