Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Йордан Йовчев стана готвач

отпечатай новината

23.04.2015 15:00 | Видян 1629 пъти

Йордан Йовчев стана готвач

Йордан Йовчев влезе в ролята на шеф-готвач за една вечер. Той бе предизвикан да усвои тънкостите в приготвянето на паста от италианеца Джузепе Ломушо, който му посвети специално ястие, включващо любимите му съставки.

Това се случи на официалната вечеря по повод първия рожден ден на „Къщата на италианските традиции“ в София, чиито гости имаха привилегията не само да опитат вкусните ястия, приготвени от Йордан Йовчев и Джузепе Ломушо, но и да ги получат сервирани лично от двамата готвачи.

„Чувал съм за Джузепе Ломушо отдавна, но се запознахме съвсем наскоро. Когато той ми предложи да ми посвети ястие веднага се съгласих и знаех точно какво искам. Храната, която консумирам абсолютно всеки ден, е пастата. Обичам я максимално изчистена и я допълвам с хляб – така ми дава едновременно много енергия, но и се усвоява много бързо, което я прави подходяща за натоварения ми график“, сподели Йордан Йовчев, който в качеството си на председател на Органиозационния комитет на Световна купа по спортна гимнастика и акробатика усилено се готви да посрещне през май във Варна около 1000 участника от 40 държави.

В Италия, където Йордан Йовчев е живял и тренирал, консумацията на паста с хляб е обичайна. Затова Джузепе му посвещава ястието „Фусили Касеречи“ със специален сос от леки сирена и галета (препечен и подправен натрошен хляб). Предизвикателството към шампиона обаче е не само да я опита, а и да се научи да я приготвя.

„Въобще не се справям с готвенето, но обичам предизвикателствата“, призна Йовчев, който бързо усвои основните умения, необходими за приготвянето на рецептата, а по-късно дори лично поднесе на своите приятели, както и на някои от гостите на Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi" ястието си.

В последната година маестро Джузепе Ломушо и неговата Тратория станаха популярни сред ценителите на качествената италианска храна и вино не само в София, но и по света. Затова  снощи гостите на ресторанта се насладиха на специалното меню с авторски ястия, които Джузепе посвети и приготви специално за Андреа Бочели, Лара Фабиан, Ейдриън Броуди, Карминьо, Йордан Йовчев, Иван Димов, Иван Лечев и Ирмена Чичикова.

Някои от звездните специалитети ще бъдат част от новото пролетно меню на ресторанта, където всеки може да се докосне до традициите, вкуса и гостоприемството на Италия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !