Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Най-смешният български артист Георги Русев не стигна до Сатирата

отпечатай новината

11.04.2015 09:07 | Видян 6671 пъти

Най-смешният български артист Георги Русев не стигна до Сатирата

Георги  Русев без никакво съмнение е най-смешният български артист. Повече от 40 години той е живото превъплъщение на „средния кюстендилец”, на човека от народа – соцеснафа, който идеално си прави сметката, независимо дали гледа прасета на двора или има таен цех за кучета-касички. Но в същото време умее да се смее.

„Когато говориш с мен, ще мълчиш” е култовата реплика на Георги Русев. Тя е от филма „Дами канят” – истински шедьовър, написан от Георги Мишев и импровизиран от невероятни звезди като Стефан Данаилов, Невена Коканова, Цветана Манева, Илка Зафирова, кой ли не още, в това число Гочето, както го наричат приятелите. Русев играе адвоката Балтиев, чиято невярна женва Мариана Димитрова му изневерява под носа с автомобилния си инструктор Ламбо.

„Хигиената е  майка на прогреса” е друга историческа реплика на хумориста. С нея той вкарва свежо чувство за хумор в иначе бунтарския филм по сценарий на Владо Даверов „Вчера”. Русев е директор на „идеологическа гимназия” по време на соца в края на 60-те, който се гордее: „На 58 съм и нямам един кариес”. Когато ДС започва да атакува училището, героят на Гочето става своеобразен дисидент.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !