Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Бг звездите кръщават децата си по-оригинално от холивудските

отпечатай новината

22.03.2015 10:32 | Видян 7718 пъти

Бг звездите кръщават децата си по-оригинално от холивудските

Беше време, когато родният шоубизнес  и медиите бяха изпълнени с имена като Бригита Чолакова, Ричард Груев, Силвестър Милчев, Луливера Кръстева, Жан Шейтанов, Доника Венкова, Розмари де Мео, Богоя Спаунджиев, Криша Вазова, Венезия Недялкова. Днес също не са рядкост невероятни имена като това на малката певица Крисия или пък цели комбинации като тази на актрисата Мимоза Базова. Всички те обаче нямат заслуга, че родителите им са ги кръстили по този нестандартен начин. Само че, когато звездите са родители, няма оправдание за тях.

Как звучи името Филип – Себастиян Чолов? Така се казва единият от синовете на манекенката Ирена Милянкова. Тя е майката с най-холивудски имена на децата си в родния шоубизнес. Позната от главната женска роля в сериала „Под прикритие” и своите кино участия, тя е избрала за наследниците си уникати. Мелани-Роуз,Натали – Роуз, Уилиам – няма как дори едно от тези имена да не бъде определено като космополитно.
Къде-къде по-назад в класацията остава Софи Маринова, която кръсти сина си Лорнецо, понеже в един ресторант на София беше срещнала звездата от видеоекшъните и несекващия серал „Дързост и красота” Лоренцо Ламас. Външността на ром или големите мускули са впечатлили дотолкова ромската перла, че двамата с таткото на наследника Петърчо да изберат неговото латино име за сина си, особено на фона на брат му Дачо? Не ни е съдено да знаем. На латиновълна явно е и великият мустак на фолка Милко Калайджиев, защото единият от близнаците му е кръстен Антонио. Нещо френско пък е искала видната ексдепутатка Искра Фидосова, за да кръсти сина си Франсоа, без изобщо да има предвид, че това име в родината му дават на намерени деца – нещо като вариант на нашето име Найден. Съвсем по библейски е кръстил своите наследници Благо Георгиев, наричан още Джизъса. Футболистът, който аха да влезе в манастир избра за тях имената Давид и Йоана. Така дъщерята на играча е адашка на звездно момче с нетрадиционно име. Но само наполовина.

Йоан – Дако на Юлияна Дончева

също е единствен по рода си. Няма толкова невероятно име дори в средитена родния шоубизнес. Нищо, че традиционните са все по-малко. И  където имената с тирета – двойни, че и тройни, са много на мода. Футболистите пък се водят по стила, налаган от трендсетъра във всяко отношение Димитър бербатов, който кръсти децата си хем кратко, хем приказно Деа – това име е много хитово през последната петилетка в столичния елит, и Елия.  

 

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !