Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Николай Жеков: 80% от фитнеса на звездите е храненето

отпечатай новината

18.03.2015 16:37 | Видян 7540 пъти | Гласували 1

Николай Жеков: 80% от фитнеса на звездите е храненето

Един от най-известните персонални треньори в София, при когото звездите тренират в прочутия фитнес салон на Кемпински, всъщност е солист на ансамбъл Българе от самото му създаване.Танцувал е на Бродуей, на други сцени в САЩ, Русия, Канада, Израел и в почти цяла Европа. Започва да се занимава  с фитнес преди 19 години, като през половината от тях хобито се превръща в професия. В ученическите години е тренирал професионално футбол и волейбол,но след това се преориентира към бойните спортове. Става каскадьор и е участвал във едни от епичните холивудски продукции, снимани у нас. Питаме го сега ли е времето и как се влиза в идеална форма и ето какво научаваме:

С кои звезди Ви е срещнал фитнесът?

Много съм благодарен,че съм имал възможноста през годините да работя в едни от най-престижните фитнеси в София, което пък ми даде шанс да се срещна и да поработя със звезди като Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Долф Лундгрен, Жан Клод Ван Дам, Мел Гибсън, Джейсън Стейтъм, Джет Лий, Харисън Форд, Брус Уилис, Скот Адкинс, Джейсън Момоа, Стивън Ланг, който игра генерала, в Аватар. Мога да изброявам и още. (Вижте ги в нашата ГАЛЕРИЯ!!!)

Имат ли всъщност звездите, известни с мускулите си, нужда от тренировка?

Разбира се, животът им е минал в тренировки. Може да се каже, че спортът е станал дори начин на живот за тях. Много пъти се е налагало да отваряме залата в 5.30-6.00 ч. сутринта, за да могат да направят своите тренировки, преди да започне снимачният ден. А има и такива, които тренират в късните часове, когато са приключили с ангажиментите си или според програмата им за деня. Все пак, те идват тук по работа и са много дисциплинирани.Някои тренират специално заради влизането в конкретни образи, други просто си имат програма и се стараят да я спазват. Но, като цяло, спортът е изключително важен за тях.

Имат ли нужда от треньор, не си ли знаят сами какво да правят в залата?


Да, те си знаят, разбира се, обаче някои от тях се интересуват какво ново и интересно може да им се покаже. И в повечето случаи са отворени да научат нещо различно. С Мел Гибсън например изпробвахме сигурно 10 упражнения, докато си хареса 2-3 от тях, които най-много му допаднаха и започнахме да тренираме. Все пак, всеки човек е с различна физиология и е хубаво да подбере онези упражнения, които са най-ефективни за него. Скот Адкинс, с когото най-много се сприятелихме, беше най-отворен да експериментира с  нови упражнения. Жан Клод Ван Дам пък, който си имаше програма, но просто имаше нужда от тренировъчен партньор, винаги правеше много интересни и специфични движения в упражненията. А от Арнолд Шварценегер аз самият научих едно уникално упражнение, което много харесвам. Той буквално респектираше дори само с присъствие дори и да не направи някаква специална тренировка. Когато влезе, цялата зала замръзваше да го гледа. Невероятен човек, не случайно е легенда в  спорта и е идол за много хора.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !