Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Съученик на принц Уилиам взе мъжкия „Оскар”

отпечатай новината

28.02.2015 11:30 | Видян 3700 пъти

Съученик на принц Уилиам взе мъжкия „Оскар”

Итън не е дал на света само лорд Евгени Минчев. Най-прославеният колеж в Англия досега има цял куп крале, принцове и премиери в колекцията си от любими възпитаници. Но пък носител на „Оскар”? Е, и това стана...Еди Редмейн взе най-голямата награда в света на шоубизнеса. Така поведе с едни гърди най-прочулия се досега свой съученик – самия бъдещ крал на Великобратания  - принц Уилиам. И дори пред досега най-успелия питомец на гимназията на екрана – Хю Лори, по-известен като „Доктор Хаус”, който си остана със „Златния Глобус” – сиреч, едно стъпало по-долу от Еди.

Едуард Джон Дейвид Редмейн, накратко Еди, е типично „кокни” – кореняк лондончанин. И то от знатна и богатска фамилия. Прапрадядо му е основоположникът на модерното минно дело във Великобритания, Южна Африка и целия свят. Татко му е бизнесмен. Затова синчето е възпитаник на великия „Итън”, откъдето продължава в не по-малко престижния Кеймбридж, при това в „Тринити”. Негови възпитаници са цели Байрон и Франсис Бейкън, 6 британски премиери, основателят на фамилията министър- председатели Ганди – Неру, нобелистите Нютон и Бор, легендарният разузнавач Ким Филби, 2-ма крале и следващият владетел на Острова – принц Чарлз.

Както се забелязва, хората, получаващи образование на това място управляват или империи, или мултинационални корпорации, или поне са лордове и си кютат тихо в горната камара на британския парламент. Не и Еди. Качва се на професионалната сцена още като студент. И не на коя да е, а на най-академичната в света – тази на Шекспировия театър „Глоуб” на брега на Темза. И досега приятелите го майтапят, че е дебютирал като жена – Виола от „12-та нощ”. 20-годишният младеж бързо е оценен. За следващата си роля грабва с дебюта си престижната Театрална награда на „Ивнинг Стандарт”, при това в юбилейното 50-о издание в категорията за изгряваща звезда. Също като нашия Иво Аръков играе в „Козата или коя е Силвия”, ама не в „Сфумато”. Еди обича театъра и още играе, въпреки че от 2006 г. се води и киноактьор. Първата му истински голяма роля е тази в „Теорията на всичко” като гения Стивън Хокинг. За нея той получи всичко, което би могъл – „Оскар”, „Златен Глобус” и наградата на актьорската гилдия в Холивуд, а също и БАФТА у дома си в Лондон.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !