Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Бил Гейтс смутен от изкуствения интелект

отпечатай новината

30.01.2015 11:11 | Видян 1543 пъти

Бил Гейтс смутен от изкуствения интелект

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс е на мнение, че човечеството трябва да е внимателно с развиването на изкуствения интелект.

"Аз съм от тези, които са сериозно обезпокоени от развиването на изкуствен интелект. Отначало машините ще ни отменят в доста неща, което е добре, ако ги управляваме добре. Няколко десетилетия по-късно обаче изкуственият интелект ще е развит на доста високо ниво, което вече е причина за безпокойство", отбелязва Гейтс.

"Напълно съм съгласен с Елон Мъск (основател на компанията за производство на електрически автомобили Tesla и SpaceX, компанията за космически туризъм) и физика-теоретик Стивън Хокинг, че някои хора не разбират доколко сериозна е заплахата от развитието на изкуствения интелект и не обръщат внимание на този въпрос", казва още Гейтс.

Неотдавна Хокинг заяви, че развитието на изкуствения интелект застрашава човечеството. Физикът изрази опасенията си, че в близко бъдеще ще бъдат създадени машини, способни да наложат господство над хората. На подобно мнение е и Мъск, който през октомври 2014 г. нарече изкуствения интелект "главна екзистенциална заплаха".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !