Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Почина д-р Стефан Москов

отпечатай новината

25.11.2014 17:34 | Видян 2904 пъти

Почина д-р Стефан Москов

Бащата на Теди Москов - известния лекар и музикант д-р Стефан Москов е починал в понеделник вечерта, научи „Всеки ден" от близки до семейството на режисьора. Таткото на твореца, който е прехвърлил 80 години, си отиде след продължително и тежко боледуване. От дълги години той страдаше от Паркинсон.

По образование Стефан Москов е лекар, но композира и музика. Той бе и фониатър на Софийската опера и се грижеше за гласовете на певците. Докторът особено тежко преживя катастрофата на сина си. Теди Москов бе пометен от кола в Германия през 1998 г. и 45 дни прекара в кома. Неговото възстановяване бе особено трудно, като баща му полагаше неимоверни грижи да вдигне сина си на крака.

Д-р Москов е съпруг на писателката и драматург Рада Москова и е чичо на настоящия здравен министър д-р Петър Москов. Докторът музикант бе колоритна личност - той бе обаятелен и се славеше с голямо чувство за хумор, споделиха пред „Всеки ден" негови познати. Медикът е един от най-добрите изпълнители на устна хармоника, участвал е и в световни джаз надсвирвания. Преди години Стефан Москов показа завидни музикални умения на сцената заедно с пианиста Антони Дончев и с Ицко Финци, който свиреше на цигулка.

Поклонението пред д-р Стефан Москов е утре от 13 часа в столичния храм „Света София."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !