Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Деня на народните будители с превод за плейметки и културисти

отпечатай новината

01.11.2014 15:02 | Видян 2682 пъти

Деня на народните будители с превод за плейметки и културисти

Първи ноември е една от объркващите дати за някои младежи в България и поради тази причина обикновено те предпочитат значително по-популярния Хелоуин, който е фиксиран в нощта преди Деня на будителите. Главоболието от него обикновено държи топло и на следващия ден, така че българския празник спокойно може да бъде пренебрегнат. Това обаче не е никак хубаво, момчета и момичета. Ето защо, www.bgreality.com реши да "преведе" празника за всички, които не са наясно с неговото предназначение и употреба.

1. Предмет на празника. Честват се историческите личности, чиято дейност по някакъв начин се е отразила на напредъка на страната в културен или политически план. Иначе казано, това е нещо като да отчетете ролята на Николета Лозанова за утвърждаването на конкурсите мис Плеймейт или модата на силиконовите гърди, или пък Арнолд Шварценегер за тренда с големите мускули и идеята, че един културист става и за актьор, и за губернатор. Сигурни сме, че сега нещата ви се изясниха, а ако някога се наложи да използвате конкретни имена, връщайте назад и се позовавайте на Васил Левски, Христо Ботев или Иван Вазов и няма да сгрешите.

2. Костюми или украси. Съжаляваме, че ще ви разочароваме, но такива няма. На революционерите, писателите и историците у нас все не им е оставало време да се докарат подобаващо, но сме убедени, че вие няма да повторите тази грешка. И без друго, след нощта на Вси Светии въображението е изчерпано, за бюджета да не говорим. Така, че на Първи ноември е достатъчно просто да носите книга, стига да е българска, или да призовавате за революция, стига да не е сексуална.

3. Традиционна музика, танци, обичаи. Като доста празници, и Денят на народните будители е падал в жертва на комунизма, тоест, бил е отменян. Без излишни исторически подробности, празникът е върнат отново, а журналистите са присъединени към будителите. Не се налага да правите нищо специално, няма музика и танци. Кофти, когато се пада в събота, но добре, когато Хелоуина е бил силен.

Сигурно вече се чудите каква изобщо е ползата от подобен празник, след като на него не се раздават дори подаръци? Вече отговаряме. Щом четете този материал, вие вече сте доказали интереса си към триумфите на духа над материята. Дерзайте, и на този ден си припомняйте, че България е и ще остане винаги единствената ви налична родина, има и друг живот отвъд силикона и мускулите, и е много важно да не забравяте, че трябва да сте будни за всичко ново. А ако ви се прави революция, потърсете повече инфо как да я организирате в интернет, и не обърквайте в никакъв случай датата - 1-ви ноември става, 31-ви октомври - само в краен случай.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !