Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Силвия Кацарова празнува без Кеца

отпечатай новината

01.11.2014 09:00 | Видян 2057 пъти

Силвия Кацарова празнува без Кеца

Силвия Кацарова отпразнува 40 години на сцената, но без вярната си дуетна половинка Васил Найденов. Кеца, когото гостите очакваха да видят на празника на родната Тина Търнър, всъщност беше на участие в провинцията. Затова и Кацарова отказа да изпълни соло един от най-големите си хитове „Огън от любов”, пише в. "Монитор". Певицата даде начало на шоуто от 3 метра височина, издигната във въздуха с люлка и пременена в бели одежди. „Горе се чувствах като птица в небесата. Благодарна съм на съдбата, че ме дари с таланта да пея”, призна Силвия, след като стъпи на сцената.

В първата част на лайва тя представи с музикантите от LZ песни, познати само на най-върлите й фенове, тъй като са били забранени през соца. Така за пръв път след много години в нов аранжимент прозвучаха парчета като „Зора”. На времето то не било одобрено от комисията заради „западно влияние”. „Не беше толкова заради текста, колкото заради самия стил. Но тогава имаше такива понятия и някои песни просто не минаваха, без много обяснения”, спомни си пред публиката 60-годишната изпълнителка. В разгара на събитието на сцената за дует с нея излязоха по-младата й колежка Тони Димитрова и джазменът Васил Петров.

Силвия разказа, че бургазлийката й е била една от най-големите почитателки. „Тя още от 17-годишна пее всичките ми песни. Дори ме е определила като най-секси глас сред родните певици”, сподели юбилярката. След като двете пяха заедно, Димитрова потвърди думите й с комплимент: „Знам всяка нейна песен, пея ги и сега. Силвия е големият красив кораб на българската музикална сцена”. На лайва си Кацарова представи и кавър на My Way, като на сцената с нея излезе и родният Франк Синатра. „Имах мечта да пея с най-кадифения и чувствен глас на България и ето че я изпълних”, с тези думи завърши изявата си с Васил Петров Кацарова.

На финала на концерта си, след изпълнението на „Големият кораб”, изпълнителката изненадващо обяви събитието за последния й юбилей и че друг няма да има. Това породи въпроси дали певицата не се разделя със сцената. Сред присъстващите на шоуто бяха последният й съпруг Любомир, както и светилото на родната естрада Тончо Русев. Той пристигна заедно с внучката си. От младите колеги на Кацарова се отчетоха Есил Дюран, Цецо Елвиса и Йоана Драгнева. Дъщерята на Силвия – Теди, изгледа целия концерт на крак и се вълнуваше заедно с майка си. Наследничката й споделяше компанията на журналиста Георги Любенов.

Снимка: Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !