Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Славена Вътова се жени за БГ Вълка от „Уолстрийт"

отпечатай новината

25.10.2014 09:00 | Видян 7672 пъти | Гласували 1

Славена Вътова се жени за БГ Вълка от „Уолстрийт

„Мис България" 2006 Славена Вътова, която напоследък зрителите познават като коментатор от Домсъвета на „ВИП Брадър", удари кьоравото. 25-годишната брюнетка от Шумен готви сватба с богаташ, натрупал завидна банкова сметка като брокер и прославил се по света като родния Вълк от „Уолстрийт". „Всеки ден" пръв разузна, че съблазнителката от корицата на „Плейбой" е омагьосала топ измамника Юлиян Цолов, който стана световно известен като българският аналог на „Вълка от Уолстрийт".

Софиянецът и неговият американски колега Ерик Бътлър успели да дръпнат повече от 1 милиард долара като финансисти на банковия мастодонт „Креди Суис"! Грандиозната измама с ценни книжа лъсна през август 2008 г., когато 35-годишният тогава нашенски гений бе арестуван на международното летище „Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк и откаран в офисите на ФБР в Манхатън. Машинациите на престъпния тандем бяха по челните страници на всички световни медии. Тогава авторитетни щатски издания съобщиха, че Цолов и Бътлър са обвинени в заговор, измама с ценни книжа и комуникационна измама, цитирайки обвинителния акт на Окръжния съд в Бруклин.

Прокурорите твърдят, че българинът и колегата му са подвеждали клиенти да вярват, че определен вид ценни книжа, чиято стойност периодично се актуализира с търгове, са подкрепяни от федерално гарантираните студентски заеми и затова са безопасни и по възвръщаемост са сравними с банковите депозити или паричните пазари, поясни „Ройтерс". Така за периода 2004 - 2007 г., когато напуснали „Креди Суис", спекулантите са успели да източат над 1 милиард долара.

Година по-късно, когато КСС внася жалбата в съда в Манхатън, Цолов е в България, твърдят американски медии. Според публикациите властите го убеждавали да се прибере отвъд океана, за да не бъде обявен за издирване. Така и става. При завръщането си в САЩ Цолов е задържан, а по-късно пуснат под гаранция от 3 млн. долара. За изненада на всички, докато чака процеса, назначен за 29 юни 2009 г., Цолов маха електронната гривна, която 8 месеца контролира всяка негова стъпка, и на 9 май 2009 г. изчезва. На 15 юли 2009 г. българският „вълк от Улострийт" е открит и арестуван в Марбея, Испания. Седмица по-късно той се признава за виновен и се съгласява да му конфискуват имущество, както и да стане прокурорски свидетел срещу своя колега Бътлър.

През юни 2011 г. злият финансов магьосник е осъден на 4 г. затвор, 1,5 г. от които - заради изчезването му по време на гаранцията. Това според американски медии е с 2 години по-малко от първоначално очакваната присъда. Твърди се, че причината е в споразумение с ФБР, според което Цолов издава пробойната в системата, позволила да присвои колосалната сума от 1 милиард долара, а в замяна получава малка присъда и правото да запази петте милиона долара хонорар от последния си работодател.

На 4 януари 2013 г. топ брокерът излезе от килията в Ню Йорк, след като изтърпя 4-годишна присъда, разкрива регистърът на Федералното бюро на затворите в САЩ.
Според наш източник от „ВИП Брадър", запознат с битието на Цолов, в момента брокерът без лиценз гради свой бизнес в България и готви сватба със Славена Вътова. Гаранция, че парти ще има, е годежният пръстен с диамант, който наскоро е подарил на миската.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !