Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Гранд хотел Осло с дамски етаж и арт коридор

отпечатай новината

13.10.2014 15:28 | Видян 3082 пъти | Гласували 1

Гранд хотел Осло с дамски етаж и арт коридор

„Всеки велик град има своя град хотел”, твърди един от слоганите на гранд хотел Осло. Той се намира на пътя между кралския дворец и парламента на Норвегия, до чиято сграда се намира. Адресът е на главната улица Карл Йоханс. И е истинска легенда на града, на страната и на индустрията на гостоприемството. Част е от грандиозната верига Рика, която е една от най-големите в Европа и за която ви разказахме в уводните думи.
Хотелът, като всеки от своя клас, е микс от традиция и новости – класика, на която и днес се радват знаменитости, световни лидери и същевременно съвременен лукс и технологии, които гарантират качество на първокласна услуга.

Грандът отваря точно преди 145 години. Никога не се е казвал по различен начин. Запазил е стария дух, като само е прибавял, или както се казва „ъпгрейдвал”. За хора като световноизвестния драматург Хенрих Ибсен и за не по-малко прочутия пътешественик Фритьоф Нансен е бил като втори дом. Ибсен даже е увековечен по един специален начин. Той живеел на неколкостотин метра от хотела, където всяка сутрин си пиел кафето. На средата на разстоянието между дома му и Гранд хотел, винаги, всеки Божи ден, сверявал часовника си с този на университета на същата улица. Сега на тротоара има специален надпис с метални букви, който разказва тази градска легенда, която си е и 100 % истина.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !