Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

София Лорен на 80 години

отпечатай новината

21.09.2014 09:00 | Видян 2406 пъти

София Лорен на 80 години

София Лорен, националната киноикона на Италия, днес навършва 80 години. Тя отбелязва юбилея си с мемори как от бедно момиче се е превърнала в богата звезда, съобщи Ройтерс. За мемоарите "Вчера, днес и утре - моят живот" София Лорен вади стари снимки, писма, бележки от звезди като Кари Грант, Франк Синатра, Одри Хепбърн, Ричард Бъртън, Марчело Мастрояни. Тя споделя и много пикантни истории, например, как е отхвърлила опитите за сближаване на Марлон Брандо само с един бесен поглед и как Кари Грант е казал да се молят да вземат правилното решение, когато започнали да се влюбват на снимачната площадка. Книгата е като справочник "кой кой е" в световното кино от предишните 60 години.

Заглавието й е от комедийна антология в три части от 1963 г., режисирана от Виторио де Сика, в която София Лорен играе три различни роли, информира БТА. С главата "Утре" тя сякаш иска да каже, че кариерата й още не е приключила. Освен това иконата на италианското кино София Лорен откри в музея "Сумая" на магната Карлос Слим в Мексико изложба, посветена на 80-годишнината й, предаде Франс ппрес.

София Вилани Шиколоне, известна като София Лорен, и до днес е смятана за една от най-красивите жени на света. Спечелила е над 50 награди по време на своята кариера. Тя е носителка и на "Оскар" - първата жена, получила това отличие за роля, която не е на английски. Също така е била награждавана със "Златен глобус", "Грами" и други статуетки. София Лорен се омъжила на 22 за филмовия продуцент Карло Понти. А бракът им продължил до неговата смърт - 50 години по-късно.

София Лорен се ражда в Рим. Започва пътя си в киното както много други млади момичета, нелишени от хубава външност. От петнайсетгодишна се явява на конкурси за красота. На 16 печели титлата "Мис Изящество" на национален конкурс за красота в Рим. Следват парични награди, подаръци, дизайнерски рокли, приеми, снимки на обложките на най-престижните списания.

Забелязва я продуцентът Карло Понти, който по-късно става неин съпруг. Така София попада в киното и успява да спечели симпатиите на зрителите и вниманието на кинорежисьорите. На 20 години младата актриса вече е призната звезда. Първоначално се снима под псевдонима Лазаро, но от 1952 година сменя името си на Лорен. София Лорен е печелила две награди "Оскар" - първата през 1961 г. за ролята в "Чочарка", а втората за цялостно творчество през 1990 г. Други нейни популярни филми са "Милионерката", "Графинята от Хонконг", "Брак по италиански" и по-новият "Прет-а-порте".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !