Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Кобрата нае Викинга за боксова круша

отпечатай новината

18.09.2014 14:42 | Видян 1425 пъти

Кобрата нае Викинга за боксова круша

Полска планина от мускули бе наета от промоутърите на Кубрат Пулев за подготовката на българина преди мача с Владимир Кличко. 202-сантиметровият Мариуш Вах - Викинга ще се превърне в боксова круша на Кобрата и дори ще се качи на Белмекен заедно с екипа на Пулев. Българинът тъкмо си отдъхна с романтична почивка с Андреа в Дубай заради отложената среща и събра още повече злоба и хъс.

Преди Кличко да се направи на контузен, двубоят за титлата във версия IBF трябваше да се състои на 6 септември в Хамбург. Украинецът обаче обяви, че е разкъсал мускул в бицепса на лявата си ръка и отложи битката за 15 ноември, напомня vsekiden.com. Това наруши тотално подготовката на Кубрат, която трябва да започне отначало.

„Оптимизъм изпълва лагера на Пулев", обяви авторитетният немски сайт „Боксен". Пред изданието българинът почти се закле, че ще стъжни живота на Кличко. „Ще бъда повече от готов за този мач. Кличко е костелив орех, но мисля, че аз ще мога да го пречупя. Аз съм орехотрошачка. Той е голям, има силен удар, но аз мога да го спра. Проблемите ги има, за да се разрешават и аз съм сигурен, че мога да го победя", коментира Пулев.

За да отговорят на амбицията на Кобрата, промоутърите му от „Зауерланд" отново наеха Мариуш Вах за негов спаринг партньор. 34-годишният поляк тренираше с Кубрат известно време през юли. Спаринги на Пулев ще бъдат още турчинът Еркан Тепер, британците Гари Корниш и Ричард Тауърс, руснакът Евгени Орлов и шведът Адриан Гранат.

Вах все пак е най-сериозното име сред тях. Викинга, както го наричат феновете, е №4 в ранглиста във WBC. През 2012 г. за малко да детронира Кличко от трона, след като му нанася убийствен десен секунди преди края на петия рунд, а украинецът едва остана на краката си. В крайна сметка Влад издържа до края, а след това защити титлата си с победа по точки. Малко по-късно полякът, който е израснал в Ню Джърси, Америка, бе хванат с допинг и наказан да не се боксира 12 месеца. Това е и единствената му загуба на професионалния ринг, като има 27 победи, 25 от тях с нокаут.

„Трудно е да се каже дали Пулев има шансове срещу Кличко. Украинецът е победил толкова много добри боксьори през кариерата си. Не с някаква специфична технология, а със сила и здрави удари. Точно тези неща липсват в играта на Пулев, което намалява шансовете му за успех", коментира ситуацията „Боксен".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !