ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Почина дъщерята на Бисер Киров

отпечатай новината

15.09.2014 13:00 | Видян 4529 пъти

Почина дъщерята на Бисер Киров

На 13 септември сутринта в Берлин почина дъщерята на Бисер Киров –Венциноса фон Койдел на 42 години, съобщаша blitz.bg. Любимката на българския културен елит в Берлин и яркият мотиватор на националните ни прояви там ни напусна неочаквано рано. Бе щастлива майка на 5-годишната си дъщеря Фрида -5 г. и на 3-годишния н Максимилиян.

"Скъпи приятели, на 13 септември от Берлин отлетя в един по-добър свят любимата ни дъщеря Венциноса на 42 години..остави две прекрасни деца Фрида на 5 и Макси на 3.. и стотици идеи, проекти, мечти и покрусени от скръб приятели познати и роднини..
Светла ѝ памет!", написаха в социалната мрежа опечалените родители Бисер и Митка Кирови.

Венциноса е възпитаничка на НГДЕК- София, на Хумболтовия университет Берлин и МУ „Витте“- Москва. Венциноса имаше широки професионални интереси - продуцент, художник, инсталатор артист, юрист, полиглот...

Дъщерята на Бисер Киров е сред главните герои във филма на Георги Тенев „Свещена светлина”, в който преди 5 години се снима заедно със съпруга си Феликс фон Койдел.

Тя е и куратор на изложбите на съпруга си Феликс фон Койдел в Националната художествена галерия и в различни галерии в Европа.

Самата Венциноса бе експериментатор - колорист, есеист и ярък родолюбец. Напусна напусна този свят пред откриването на изложбата си в Италия.

Венциноса фон Койдел оставя светла следа с непоправимия си оптимизъм, фантазьорство и креативност, но и с вяра, че срещата с нейното творчество в България ни предстои.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !