Акълът на хората си личи най-вече по...

Акълът на хората си личи най-вече по шегите, на които се...

WC на кайзер Вилхелм II: Фото на деня

WC на кайзер Вилхелм II: Фото на деня

Царе на излагацията

отпечатай новината

11.09.2014 09:44 | Видян 1068 пъти | Гласували 1

Царе на излагацията

"Влизаме с бутонките в културата", заяви в характерния си стил кметът на европейската столица на културата 2019 Пловдив. Как по-културно да го каже човек!
Предложението на международното жури, в което медиите отдавна описаха ред конфликти на интереси, обаче бе оспорено от Варна. Причината е отдавна известен на когото трябва факт, който обаче грижливо бе замитан под килимчето. Фактът е прост - дъщерята на шефката на конкурса за евростолица 2019, работи - при това съвсем явно, за спечелилия кандидат. 
Служебният министър на  културата в един и същи ден заяви, че нямало нищо нередно в конкурса и всички скандали около него, но и даде на Европейската комисия случая за разглеждане и мнение. Което, по пътя на логиката, подсказва точно обратното. "В мен живеят две души", беше написала Сафо, за която онези, които само си снимат селфита с книги, а не ги четат, сигурно не са и чували. Но мълчи сърце! 
Заместник-министърът му, със страховит маниер, стигна още по-далеч: обеща да бъде разпитана чиновничката, която реши съдбата на евростолицата. 
Междувременно, племенникът на експрезидента Стоянов (синът на Брат Му), който от неотдавна е зам.-кмет на Пловдив, призна, че поне 75 млн. лева ще струва на града му арт удоволствието. И че няма парите! 
Чакало се на държавата, която пък обяснява, че не 75, 7 и половина милиона няма за не така насъщните проблеми на хората в Мизия, в Бургаско, по поречието на Марица, които бяха потопени, загубиха къщите и всичко, което са имали, колкото и малко да е то. Пък за култура...
Коментарите, както се казва, са излишни... Царе сме на излагацията. И знаете ли защо? Защото от страх да не се изложим пред чужденците, се срамим като за световно. 
Дано поне Кристалина да може да помогне на 7 милиона мишлета, нали й дадоха бюджета на Европа...Иначе - ма'ни!

автор: Борис Ангелов

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !