Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Лили Иванова ще съди Преслава и Глория

отпечатай новината

02.09.2014 13:45 | Видян 2438 пъти

Лили Иванова ще съди Преслава и Глория

Причината е, че те изпълнявали нейни песни по време на участията си из нощни клубове. Лили Иванова е бясна на е и се консултира с адвокати да започне съдебна война със звездите на лекия жанр Преслава, Глория, Емилия и Анелия. Причината е, че и четирите редовно изпълнявали нейни песни по време на участията си из нощни клубове и пиано барове. Това не е тайна за феновете на поп фолка и е факт от години, но естрадната прима научила за това преди няколко месеца и побесняла се разярила, че нейните хитове пълнят чужди джобове.

Тогава примата заплаши колежките си, че ако не спрат да изпълняват песните й, ще вземе крути мерки и ето, че вече й се налагало да направи това. „Тези песни са мои и само аз имам право да ги пея. Ако някой иска да ги чуе, ще покани мен да пея, а не чалгаджийките да се издържат с моите хитове и да ги съсипват", отсякла Лили и наредила на асистентката си Петя да проучи кои певици крадат творчеството й, както и да събере доказателства, за да помисли как да си потърси правата след това.

Примата вече била събрала достатъчно информация и се консултирала с адвокати с желанието да заведе иск за 100 бона срещу чалга дивите. Най притеснена от недоволството на Лили била Глория, която е най-известната имитаторка на Лили в бранша и редовно пеела евъргрийните й по участия. Самата тя неотдавна си призна това в интервю.

„Имам доста участия по пиано барове. Пея песни от репертоара на Лили Иванова като „Осъдени души" и „Стари мой приятелю". Това са вечни хитове и искрено ще се радвам да се харесват, но това личи по усмивките на хората, когато изпълнявам тези песни", сподели чалга примата, с което обаче ще си навлече гнева на естрадната кралица. Още не било ясно какво се кани на предприеме Лили, защото по закон нямала право да забрани на никого да изпълнява хитовете й и това можели да направят само композиторите на песните.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !