Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Лондон е най-скъпият град

отпечатай новината

27.08.2014 15:35 | Видян 981 пъти

Лондон е най-скъпият град

Лондон е най-скъпият град в Европа за културни дейности, изпреварвайки Париж по цена на билетите за балет и опера, показва изследване на Post Office Travel Money, цитирано от "Дейли мейл". Макар че някои музеи и художествени галерии са със свободен вход, британската столица като цяло изпреварва другите 11 големи града на Стария континент. За целите на изследването била изчислена комбинираната цена на посещение от двама души в музей, художествена галерия, историческо място, балет, опера и класически концерт.

Всичко това в Лондон струва 256 паунда, като най-скъпи са билетите за двама за Кралския балет - 91 паунда, и за опера - 117,50 паунда. Най-евтините градове са Варшава в Полша, където комбинираните културни дейности струват само 70 паунда, Будапеща - 80 паунда, Прага - 93 паунда и Дъблин - 102 паунда. Посещение на двама души в Националния балет в Будапеща струва само 15 паунда, а в Полската национална опера във Варшава - 20 паунда. Посетителите все пак са по-облагодетелствани, отколкото през 2009 г., когато културният пакет в Лондон е струвал 326 паунда, над 21% повече, отколкото тази година.

Цените за културна дейност са намалели най-много в Рим - с 36,1%, и във Виена - 27,3%, а най-голямо увеличение е регистрирано в Амстердам - 37,3%. "Макар че всеки един от изследваните градове разполага с културни атракции от световна класа, цените варират драматично. Това означава, че почитателите на културата могат да си спестят стотици паунди, като си подготвят домашното преди да направят резервация и да заменят скъпите градове с по-евтини", казва Андрю Браун от Post Office Travel Money.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !