Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Роди се новият Гришам!

отпечатай новината

18.08.2014 14:38 | Видян 2424 пъти

 Роди се новият Гришам!

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Убийството на мистериозната жена“ от Неле Нойхаус. В средата на месец август „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Убийството на мистериозната жена“. Това е първият случай на новия литературен тандем криминалисти Оливър фон Боденщайн – Пиа Кирххоф, който носи световна слава на немската писателка Неле Нойхаус.

Вестник „Ню Йорк Таймс“ определя книгата като „разтърсващо криминале“, сравнимо с творбите на Джон Гришам, а „Зюддойче Цайтунг“ предупреждава почитателите на криминалния жанр, че „съществува опасност от пристрастяване“. До 2013 г. от книгите на Нойхаус в цял свят са продадени над 5 милиона копия. Всички романи от поредицата, посветена на комисарите Боденщайн и Кирххоф, са включени в листа с бестселъри на сп. „Шпигел“ в категорията на 15-те най-продавани заглавия през септември 2011 г. До момента правата върху книгите са продадени в над 20 страни, от които Италия, Франция, Испания, Холандия, Корея, Русия, Бразилия и САЩ.

 
През 2013 г. по книгата „Убийството на мистериозната жена“ е заснет филмът „Една нежелана жена“ за ZDF с участието на Фелиситас Уол и Тим Бергман в главните роли. Малка роля е отредена и за авторка. Това е втората история на Нойхаус, по мотиви от която се прави филмова адаптация. Главният комисар Оливър фон Боденщайн и неговата колега Пиа Кирххоф разследват заплетен криминален случай. Открити са два трупа, а причината за смъртта на пръв поглед е самоубийство. Главният прокурор на Франкфурт, доктор Йоахим Харденбах, се е прострелял с ловна пушка, а под кулата в Келкхайм е намерена мъртва млада жена. По-подробният оглед на криминалистите обаче им подсказва, че са се натъкнали на хладнокръвно планирано убийство. Разследването ги отвежда до шикозната конна база „Гут Валдхоф“, където е работела втората жертва - фаталната красавица Изабел Керстнер. Мъртвата съпруга на ветеринаря приживе е била всичко друго, но не и обичана жена. Ценяла е само лукса и богатството – все неща, които съпругът ѝ не е можел да ѝ осигури.

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !